Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Bistriški tamburaši in Ruški frajtonarji

Promenadni koncert

Paviljon Mestnega parka
Sun 21 JUL 11:00
For
For
For non-subscribers

Ticket price:

Program nedeljskih koncertov v Mestnem parku

Tradicionalni koncerti v Mestnem parku

Pesem je bila tista, ki je naprej združila ljudi, sedaj je v društvu KUD Svoboda Bistrica ob Dravi enajst sekcij; z obilico prostovoljnega dela so krajani zgradili tudi dom kulture, takrat poimenovan Delavski dom. Postal in ostal je središče dejavnosti v kraju.

Na današnji kulturni praznik v Bistrici ob Dravi zaznamujejo 90 let tamkajšnjega KUD Svoboda, jubilej, ki so ga sicer dosegli ob koncu preteklega leta. Kot pravijo staroste društva, so bili v letih ustanovitve drugi časi, a kultura je bila že takrat gibalo družbe. Pesem je bila tista, ki je združila ljudi, in mešani pevski zbor, ki je nastal tistega davnega leta 1927, je postal zibelka današnje kar močne organizacije v ne ravno velikem kraju.

"Razvoj je prekinila le druga svetovna vojna, a takoj po osvoboditvi so zaživeli moški pevski zbor, folklorna dejavnost in dramska skupina. Prelomno je bilo leto 1952, ko so z obilico prostovoljnega dela krajani zgradili dom kulture, takrat poimenovan Delavski dom. Postal je središče dejavnosti v našem kraju, tudi kino smo dobili. Sprva je bil bolj skromno opremljen in treba je bilo marsikaj potrpeti, vadilo se je v preslabo ogrevanih prostorih. A s prizadevanji tovarne Tobi in poznejših lastnikov, predvsem zadnjega - občine Ruše, so se pogoji občutno izboljšali. Zahvaljujoč vsem tem pozitivnim premikom se je krepilo tudi naše društvo, ki trenutno šteje okoli 130 aktivnih članov v enajstih različnih sekcijah," ponosno pove Anita Polak, aktualna predsednica omenjenega društva.

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite!

Koncerte v parku je podprla Mestna občina Maribor.

Ob slabem vremenu prireditev odpade.
Vstopnine ni!

Facebook >>

Buy tickets
Share with friends

KUD Svoboda Bistrica ob Dravi

E-news subscription

 

Sponsors