Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival Maribor
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Drumming Cellist

Jazz v Narodnem domu

Narodni dom - small stage
Thu 14 NOV 20:30
For
For
For non-subscribers

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

 

Biti sam na odru pa nikakor ni lahka naloga.

Dosedanja karierna pot Kristijana Krajnčana je precej nenavadna in se v celoti odraža skozi navdušujoč projekt Drumming Cellist. Sprva se je namreč učil igranja čela na srednji glasbeni šoli v Ljubljani, nato pa diplomiral iz jazzovskih bobnov na konservatoriju Prins Claus v Groningenu. Pred časom je magistriral iz filmske glasbe na konservatoriju za glasbo v Amsterdamu. Glasba mu je bila položena že v zibelko (rojen je bil v glasbeni družini očeta Lojzeta in mame Romane Krajnčan) in glede na to ne preseneča, da je v projektu Drumming Cellist spojil vse naštete izkušnje ter ustvaril spoj jazza, klasične glasbe, etna, filmske glasbe ter improvizacije. 

Drumming Cellist je povsem edinstven projekt, ne le v slovenskem, temveč tudi v mednarodnem prostoru, ki raziskuje vprašanje, ali je moč igrati čelo udarno kot bobne ter bobne igrati lirično kot čelo? Ali je moč igrati oboje hkrati? Ali celo preseči, spojiti in zliti kombinacije ritmov, harmonij, melodij in improvizacij? Jih skrbno oblikovati v premišljeno vizijo ter tako poslušalca popeljati iz drvečega, ponorelega sveta instantne zabave in lažnih novic v prostrano pokrajino glasbenih (z)možnosti? Odgovor je seveda pritrdilen, vendar terja sposobnosti premišljenega, rutiniranega in vsestranskega glasbenika, še posebej, če se na to misijo poda sam.

Biti sam na odru pa nikakor ni lahka naloga; v ciklu Jazz v Narodnem domu so ji bili doslej kos le redki: Iva Bittova (CZE), Hakon Kornstad (NOR), Paolo Angeli (ITA), Drumming cellist pa je prvi slovenski solistični nastop v ciklu.

Zelo priporočamo!

Buy tickets
Share with friends

Kristijan Krajnčan (violončelo, bobni)

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg