Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Njej

Dobrodelni gala koncert

Union Hall, Maribor
Wed 17 OCT 19:30
For
For
For non-subscribers

Ticket price: 15,00 EUR

Dobrodelni gala koncert Humanitarega kluba Soroptimist international Maribor.

Spored: 
C. Debussy (1862 - 1918): Preludij k favnovemu popoldnevu
W. A. Mozart (1756 – 1791): Koncert za flavto in orkester v D – duru, KV 314
• Allegro aperto
• Andante ma non troppo
• Allegro
W. A. Mozart (1756 – 1791): Simfonija št. 39 v Es-duru, KV 543
• Adagio - Allegro
• Andante con moto
• Menuetto: Trio
• Allegro

Z njimi in drugimi aktivnostmi klub že 25 let pomaga reševati materialne stiske predvsem  žensk in otrok v našem okolju. Razen tega si klub s koncerti prizadeva promovirati naše mlade glasbene talente in jim z zbranimi sredstvi olajšati pot do njihovih ciljev. To pot smo večji del na koncertu zbranih sredstev namenile današnji solistki.

Dorotea Senica
Rojena leta 1997, je začela igrati prečno flavto z osmimi leti na Konservatoriju Maribor pri profesorici Valeriji Kamplet.  S 15. leti je opravila sprejemni izpit na redni študij koncertne smeri flavta na Univerzi Mozarteum v Salzburgu, kjer je študentka magistrskega študija v razredu univ. prof. Michaela Martina Koflerja. 
Nastopila je na mnogih tekmovanjih v Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Hrvaški, Srbiji, Rusiji ter na Japonskem in dosegla veliko zmag, mnogokrat z najvišjo možno oceno.
Dorotea je kot solistka nastopala z orkestrom Slovenske Filharmonije, z orkestrom RTV Slovenija, z madžarskim orkestrom Mendelssohn Chamber Orchestra ter godalnim orkestrom Konservatorija za glasbo in balet Maribor.
Imela je več celovečernih recitalov, trikrat v okviru mariborskega Festivala Lent, pod okriljem Glasbene mladine Ljubljanske, v okviru cikla Glasbene nedelje v Unionu, v okviru Festivala Ljubljana ter v okviru cikla Univerze Mozarteum Koncerti v gradu Frohnburg.
Marca 2018 je igrala kot substitutka z Münchenskimi filharmoniki pod taktirko dirigenta Kenta Nagana.
Je prejemnica Zoisove štipendije ter Gallusova varovanka. Za leto 2016/17  je bila na podlagi dosežkov po izboru komisije izbrana za » Mladi up« Zavarovalnice Triglav.

Živa Ploj Peršuh
»Dirigentka Živa Ploj Peršuh se je s svojim marljivim delom in veliko nadarjenostjo ter znanjem že krepko usidrala v slovenskem glasbenem življenju. Vedno znova nas preseneča s svežino in muzikalno prepričljivostjo.« (Monika Kartin, za Ljubljana Festival)
Na mednarodnih odrih je dirigirala v Nemčiji, Avstriji, na Češkem, Slovaškem in Poljskem, v Švici, Belgiji, Bolgariji, Srbiji, Bosni in Hercegovini ter v Egiptu. S svojim Mednarodnim orkestrom Ljubljana je koncertirala v Italiji, Srbiji, Veliki Britaniji in Španiji. Redno dirigira Orkestru Slovenske filharmonije, Simfoničnemu orkestru SNG Maribor in Simfoničnemu orkestru RTV Slovenija.
Prav tako je umetniški vodja Akademije Branimir Slokar in projekta Evropski karierni center za umetnike Triple Bridge, v sklopu katere tudi kot dirigentka redno sodeluje s svetovno uveljavljenimi umetniki kot so Branimir Slokar, Wolfram Christ, Gregory Ahss, Konstantin Pfiz, Yuri Kalnits, Gilad Karni in drugi ter z njimi povezuje mlade glasbenike.
V zadnjih letih redno sodeluje s Slovenskim narodnim gledališčem Opero in baletom v Ljubljani, kjer je dirigirala Straussovo opero Saloma, balet Labodje jezero, s katerim je tudi uspešno gostovala tudi v tržaškem Teatro Verdi, Verdijevo opero Otello ter baleta Meso srca in Kaktusi, Puccinijevo Madamo Butterfly in baletno predstavo Simfonijo žalostnih pesmi posvečeno Tomažu Pandurju, avtorski balet Jeroena Verbruggna Orfična himna ter Glassovo opero Lepotica in zver.
Njen zadnji projekt ob 100. letnici konca prve svetovne vojne s koncertoma Mednarodnega orkestra Ljubljana in Sarajevske filharmonije v Italiji na festivalu Mittelfest in v Sloveniji na Ljubljana Festivalu je prejel medaljo italijanskega predsednika Sergia Mattarelle in je potekal pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. 

Buy tickets
Share with friends

Simfonični orkester SNG Maribor
Živa Ploj Peršuh, dirigentka
Dorotea Senica, flavta

Organizator: Humanitarno društvo Soroptimist Maribor 
Koproducent: Narodni dom Maribor 

E-news subscription

 

Sponsors

Končajmo poletje na Lentu!

Festival Lent

To ni festival! Je doživetje!

21. avgust - 29. avgust 2020