Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival Maribor
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Ohad Talmor Newsreel

Jazz v Narodnem domu

Narodni dom - small stage
Fri 13 DEC 20:30
For
For
For non-subscribers

Cena vstopnice: 8,00 - 10,00 EUR

Koncert na katerem se boste počutili kot v katerem izmed vodilnih newyorških klubov!

Če ste zapisani jazzu, nikar ne zamudite koncerta, na katerem se boste počutili kot v katerem izmed vodilnih newyorških klubov. Na ekskluzivni slovenski nastop namreč prihaja nekaj trenutno najbolj vročih imen newyorške scene, zbrane pod okriljem založbe Pi Records, ki so obenem del kreativnega pedagoškega korpusa renomiranih ameriških jazzovskih šol New School of Music in Manhattan School of Music!

Tolkalca in bobnarja Dana Weissa je New York Times umestil med 5 najboljših jazzovskih bobnarjev, njegov album »Fourteen« pa so v letu 2014 uvrstili na lestvico 10 najboljših albumov tistega leta (ne glede na žanr). Revija Downbeat ga je kar dve leti zapored izbrala za najbolj nadarjenega perkusionista. 

Kitarist Miles Okazaki je bil v letu 2019 izbran za »#1 Rising star« glasbenika – ime torej, o katerem bo v prihodnje še veliko slišali. Dolga leta je bil član zasedbe Five Elements Steva Colemana ter sodeloval z glasbeniki kot so Kenny Barron, John Zorn, Stanley Turrentine in številnimi drugimi. Letos je posnel revolucionarni album »Work«, na katerem je na kitari odigral vse skladbe Theloniousa Monka. Album je bil izdan na šestih CDjih.

Newsreel je zasedba stalnica v delu saksofonista Ohada Talmorja, katere nukleus je pričujoči trio, a občasno zraste tudi do seksteta. Talmor se je kalil v skupinah Joa Lovana, Joshue Redmana, Carle Bley, Kurta Rosenwinkla, Steva Swallowa predvsem pa v zasedbah legendarnega Lee Konitza, za katerega še naprej deluje kot aranžer in skladatelj.

Vse druži še ljubezen do indijske glasbe ter nasploh izjemno široko polje glasbenega ustvarjanja, ki se spontano zlije v glasbo zasedbe Newsreel.

Buy tickets
Share with friends

Ohad Talmor (saksofoni),
Miles Okazaki (kitare),
Dan Weiss (bobni, tolkala)

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg