Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

The Still

Jazz v Narodnem domu

Narodni dom - small stage
Fri 5 OCT 20:30
For
For
For non-subscribers

Ticket price: 8,00 - 10,00 EUR

Zasedba s »hipnotično« instrumentalno glasbo z jazz elementi, ki spominja na filmsko glasbo.

Mednarodna izkušenih skupina glasbenikov, ki se je združila v Berlinu. Bobnar in tolkalec Steve Heather in pianist Chris Abrahams, oba iz Avstralije, kanadski basist Derek Shirley in kitarist Rico Repotente iz Nemčije. 
Ob poslušanju skupine The Still, ki je medtem na klubski sceni dobila številne privržence, se človek vpraša kaj imajo skupnega Neil Young, Lester Young, Angus Young in La Monte Young?
Če bi The Still nastali pred nekaj desetletji, bi človek najbrž lahko verjel, da so na glasbi vseh naštetih pustili neizbrisne sledi, tako pa je kvečjemu obratno, saj je skupina v resnici nastala šele pred nekaj leti v Berlinu. V vendar v njej odzvanjajo izkušnje vseh naštetih: od psihadeličnih folk-rock elementov, cool-jazza, prvin težkega rocka in repetitivnega minimalizma.

Jedro skupine The Still je trio kitare, basa in bobnov, ki se giblje skozi hipnotične, čudovito počasne, zasanjane, a vendar prodorne zvokrajine na meji med ponavljajočo se enostavnostjo in subtilno kompleksnostjo. Lepoto v počasi odigranih rockerskih songih bo na mariborskem koncertu še posebej pričaral posebni gost, pianist Chis Abrahams, član kultnega avstralskega tria The Necks.

Glasbo skupine The Still je nadvse težko opisati in veliko bolje izkusiti v živo. Zvenijo kot filmska glasba še neposnetega filma, kot lepota v počasnem posnetku, kot ciklični trans brez očitne odrešitve; še najbolje jo je opisal Glenn Gould, ko je o nečem povsem drugem dejal: »The Still is the essence of music«. Po drugi strani pa mnogi verjamejo, da je objava prvega albuma skupine The Still bistveno prispevala k porastu svetovne populacije.

Facebook >>

Buy tickets
Share with friends

Rico Repotente, el. kitare
Derek Shirley, kontrabas
Steve Heather, bobni, tolkala

Gost:
Chris Abrahams, klavir

E-news subscription

 

Sponsors

Končajmo poletje na Lentu!

Festival Lent

To ni festival! Je doživetje!

21. avgust - 29. avgust 2020