Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Tim Berne's Big Satan

Jazz v Narodnem domu

Narodni dom - small stage
Wed 21 FEB 20:30
For
For
For non-subscribers

Ticket price: 8,00 - 10,00 EUR

Big Satan – ikonoklastični trio

Trio je v dobrem desetletju proizvedel zgolj tri albume: I Think They Liked It, Honey (Winter & Winter, 1997), Souls Saved Hear (Thirsty Ear, 2004) in Live Incognito (Screwgun, 2006). S tem so izpostavili dejstvo, da so skupina, ki jo je treba doživeti predvsem v živo! Ne glede na to pa je vsak njihov album klasičen trk med kompozicijo in spontanostjo, med pričakovanim in šokantnim, med temno snovjo in izpeto dušo.

V primerjavi s skupino Big Satan mnogo metalskih skupin izzveni predvidljivo, mnogo jazzerjev pa povsem brez humorja. Povedano metaforično: če bi bil jazz zabaviščni park, bi bili Big Satan vožnja z vlakcem smrti. Revija All about jazz jih je povsem ustrezno imenovala takole: »Če je trio Paul Motian/Bill Frisell/Joe Lovano impresionistični yin, potem je trio Big Satan njegov ekspresionistični yang.«

Leta 1954 rojeni Tim Berne je od svojih začetkov v letu 1979 ustvaril kariero, ki velja za najmanj tako edinstveno, kot je mesto Johna Zorna na newyorški sceni. Fascinacija s soul glasbo šestdesetih let je v njegovem zvenu slišna še danes, čeprav je spretno stkana z raznorodnimi vplivi rock glasbe in svobodno godbo njegovega učitelja Juliusa Hemphilla (World Saxophone Quartet). Albumi Tima Berna, posneti za založbe JMT, Winter & Winter (ter kasneje za samozaložbo Screwgun) veljajo za mojstrovine sodobnega jazza.

Poleg zasedb Bloodcount in Snakeoil je v triu Big Satan (v katerem zvok kroji odsotnost basa) našel kongenialne partnerje, ki po nekajletni odsotnosti z evropskih odrov v Sloveniji premierno in ekskluzivno nastopajo na Malem odru Narodnega doma v Mariboru.

Spletna stran >> •  Spletna stran >> • Spletna stran >>

Buy tickets
Share with friends

Tim Berne, saksofoni
Marc Ducret, el. kitare
Tom Rainey, bobni

Sponsor

E-news subscription

 

Sponsors

Končajmo poletje na Lentu!

Festival Lent

To ni festival! Je doživetje!

21. avgust - 29. avgust 2020