Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstaveVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Festival Lent: Dubioza kolektiv

Koncert

Trg Leona Štuklja
Čet 20 JUN 21:00

Cena vstopnice: 15,00 - 25,00 EUR

 

Visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija.

Dubioza kolektiv, bosanski bend, ki se je kot visokooktanska ska-punk-reggae-rock atrakcija postavil tudi na svetovni zemljevid. Avtorji hitov, kot so Kažu, Kukuz, Himna generacije in Blam Blam, osvajajo svet z izjemno energijo, lucidnimi besedili in odrskim nastopom, ki premakne tudi slona.

Davnega leta 2003 se je nekje daleč, na ozemlju imenovanem Bosna in Hercegovina, skupina prijateljev odločila za oblikovanje benda. To je bil začetek neobičajne skupine v še bolj neobičajnih okoliščinah. V času, ko se ni razvijala glasbena industrija, ko ni bilo prostora za koncerte, niti priložnosti za kulturno ali politično izražanje mladine. Med globoko moralno in tudi gospodarsko stagnacijo se je rodila skupina Dubioza kolektiv. 

Danes kultna balkanska, ska, punk, reagge in rock zasedba je koncertirala na vseh največjih festivalih v Evropi in v anale svojih aktivnosti vpisala tudi nemalo odmevnih turnej po svetu.
Visoka energija, pronicljiva besedila ter izjemni odrski nastopi so temelj slikovitih koncertov, življenjski nazori, besedila in zgledi pa povezujejo občinstvo po svetu. Tradicionalne glasbene oblike zaznamuje posebna perspektiva, ki se je brusila skozi čas in je nabita z visoko stopnjo pozitivnosti. Ta zadane kot sveži zrak! Vsem, ki so odprti za izkušnje, koncert lahko spremeni pogled na življenje.

Če skočimo v leto 2016, najdemo skupino močnejšo kot kadarkoli, postavljeno ob bok največjim in najuspešnejšim živim bendom vzhodne Evrope, zapečateno z  njihovim glasbenim albumom Happy Machine, najverjetneje njihovim najbolj provokativnim albumom doslej.

Diskografija: Dubioza kolektiv (2004), Open Wide  (2004), Dubnamite (2006), Unpopular Singles (2007), Firma Ilegal (2008), 5 do 12 (2010), Wild Wild East (2011), Apsurdistan (2013), Happy Machine (2015), Pjesmice za djecu i odrasle (2017)

»Kick-ass from start to finish, Dubioza Kolektiv marries power and positivity...« (PopMatters)»Yeah, the Dubioza Kolektiv really are that good. Damn… Just…Damn…« (Mass Movement Magazine)

Kranjski Raggalution od leta 2011 mešajo svojo reggae čorbo, začinjeno z dubom, funkom in ščepcem psihadelije. Z rednim touranjem so svoj studijski prvenec iz leta 2013, Mask of Liberty, ponesli od Grčije do Nizozemske.
Aprila 2017 so Raggalution izdali svoj drugi album Gatekeeper, ki ga sedaj predstavljajo na odrih širom Evrope. Oba albuma si lahko zastonj snamete iz njihove spletne strani.

Vstopnina: 25 € / samo 15 € za imetnike Lente ali Dnevne Lente.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Dubioza kolektiv:

Almir Hasanbegović, vokal
Adis Zvekić, vokal
Brano Jakubović, klaviature, sampler
Vedran Mujagić, bas kitara
Senad Šuta, boben
Mario Ševarac, saksofon
Jernej Šavel, kitara

Raggalution:

Mak Sever, bas
Luka Bedene, vokal
Pavel Čebašek, bobni
Žiga Fazarinc, kitare
Jure Grahek, klaviature
Istvan Tadian, trobenta
Jernej Jenko, tolkala

Pokrovitelj predstave

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji