Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Smešno za crknit

Komedija

Dvorana generala Maistra
Čet 12 DEC 19:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 22,00 EUR

 

Originalna slovenska komedija z briljantno zasedbo vrhunskih komikov.

Komedija Smešno za crknit je polna situacijske komike in verbalnih zapletov, s presenetljivimi preobrati in odštekanimi liki, ki vam bodo zagotovo pričarali tudi že kdaj videne življenjske situacije in vas pošteno nasmejali.

Ste se kdaj vprašali, kako bi se počutili, če bi se vam vse neverjetne stvari, ki so se vam kadarkoli pripetile v službi, zgodile na isti dan?
To bo ugotovil raztreseni a optimistični Srečko, ki je prepričan, da se mu je končno nasmehnila sreča v življenju. Njegova stroga žena, ki je za nič na svetu ne sme razočarati, mu je priskrbela delovno mesto na pomembnem položaju.
Že prvi dan pa pade nanj (pre)velika odgovornost. Glavni junak šova »Smešno za crknit« je skrivnostno izginil, Srečko pa mora še pred koncem dneva najti novega.  Znajde se v vrtincu zapletov, med kandidati, ki so se po nenavadnem naključju znašli na televizijski hiši.
Pred očmi gledalcev se zvrstijo humorni liki iz našega vsakdana: klepetava tajnica Jožica, ki Srečka spravlja v nerodne situacije in ga potem rešuje iz njih, vase zagledani Mihec, ki je moderni influencer (če ne veste kaj to pomeni, boste v tej predstavi zagotovo izvedeli), živahni in energije polni Pavle, »rahlo« dementni veteran druge svetovne vojne, ki pri svojih sto treh letih še vedno poskočno potelovadi in osvaja vrstnice, pobožna Angelca, na videz prijetna starejša gospa, ki pa se ji ni pametno zameriti, divji bivši zapornik Mirko, ki se je za zapahi znašel le zaradi nesrečnih okoliščin (ali pa tudi ne) in veseli kuhar Zdravko, ki je mnogo več kot samo človek izza štedilnika, saj skriva še mnoge talente.

Tadej Pišek, ki je naša srca prevzel predvsem z vlogo Roka v romantični seriji Reka ljubezni, svoje gledališke vloge, komične in resne, ustvarja na številnih slovenskih odrih, v svojih avtorskih projektih in institucionalnih gledališčih.

Jernej Čampelj, je večjo vlogo odigral v seriji Usodno vino na gledaliških odrih pa je izvrsten tako v dramskih kot tudi v komičnih vlogah. Poje, pleše, se z lahkoto prelevi iz ene vloge v drugo in je nasploh vsestranski ustvarjalec.

Nenad – Nešo Tokalić je ljubljenec s televizijskih ekranov, poznan po vlogah v nadaljevankah Čista desetka in Dragi sosedje. Kot igralski virtuoz se je izkazal tudi v Žlahtni komediji po izboru občinstva, Cucki.

Barbi Šov, žensko brez dlake na jeziku, ljubitelji gledališke komedije najbolj poznajo po svojevrstni uspešnici Petdeset odtenkov ženske, ki je doživela več kot 150 ponovitev, doma in v tujini.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Nastopajo:
Tadej Pišek,
Jernej Čampelj,
Nenad – Nešo Tokalić,
Barbi Šov

Organizator: Talija gledališče, Celje

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Koncert

Woodstock meets Maribor

20. november ob 20.00

British Blues & Rock Explosion: 50. jubilej legendarnega festivala Woodstock! V Mariboru.