Music
All eventsOrchestral SeriesChamber seriesJazz in Narodni domNon-subscription seriesConcerts in the park
Theatre
All eventsComedy SeriesNon-subscription comedyProductions
Youth
Youth series FuriosoChildren's series KekecCultural DiaryAll eventsPredstave za šoleVilinsko mesto
Other
Narodni dom MariborVetrinjski dvorVilinsko mesto
Festivals
Festival Maribor
Information
TicketsNewsArchiveNarodni dom MariborVenues

Fiesta Latina

5. koncert Mladinskega cikla

Union Hall, Maribor
Thu 4 APR 15:00
For
For
For non-subscribers in Mladinski cikel - red Furioso

Cena vstopnice: 5,00 EUR

• Programska knjižica 2018/2019
Komentirani koncert

Fiesta Latina je program, ki bo mladim poslušalcem približal latinsko-ameriške ritme, melodije in njihove korenine. Spoznali bodo izvore čudovite mešanice afriških ritmov in evropskih melodičnih izročil, ki so se v stoletjih pomešala s temperamentom ter glasbo domačinov s Karibskih otokov, iz Srednje in Južne Amerike. Poudarek bo na značilnih tolkalih in ritmih ter skladbah iz Afrike, s Kube, iz Mehike, Brazilije in Argentine.

Skupina Cascara obstaja že več let in za njo je več sto nastopov. Največkrat nastopa kot promotorka etno in klasičnih tolkal v okviru koncertov Glasbene mladine Slovenije, pogosto pa se skupina predstavi tudi na samostojnih koncertih. 

V okviru komentiranih koncertov po šolah po vsej Sloveniji predstavlja svetovno zakladnico tolkal, ritmov in melodij vse od balkanskih preko afriških do južnoameriških in japonskih. 

Fantje so kljub mladosti izkušeni in šolani glasbeniki, ki vsak obvladuje po več inštrumentov, naj bodo to melodična tolkala (vibrafon, marimba) ali seti bobnov in etno tolkala (npr. djembe, konge idr.). V svoje nastope vključijo poslušalce, da ti začutijo moč ritma kot osnovnega elementa glasbe.

Koncerti so dinamični, tako kot so dinamična tolkala, zato se mladi poslušalci vživijo v dogajanje in se nikoli ne dolgočasijo. Ob tem se hkrati naučijo še marsikaj o glasbi in kulturi nasploh, zato imajo tovrstni koncerti tudi širši izobraževalni namen.

V sodelovanju z Glasbeno mladino Slovenije.

Spletna stran >>

Sponsor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg