Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstaveVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Aleksandar Madžar, klavir

3. koncert Komornega cikla

Dvorana Union, Maribor
Pon 11 FEB 19:30
Izv
Izv
Izven in Komorni cikel

Cena vstopnice: 8,00 - 14,00 EUR

• Programska knjižica 2018/2019

Glasbenik – državljan sveta.

Na sporedu bodo dela F. Chopina, W. A. Mozarta in M. Ravela.

Beograjski pianist, ki trenutno živi v Bruslju, je pravi glasbenik – državljan sveta. Odkar je leta 1996 v Leedsu osvojil tretjo nagrado na enem najuglednejših mednarodnih pianističnih tekmovanj, nastopa z najpomembnejšimi orkestri in glasbeniki sveta.

Kot solist je s Kraljevimi in BBC filharmoniki, škotskimi BBC simfoniki in Narodnim orkestrom BBC iz Walesa ter dirigenti Paavom Berglundom, Ivánom Fischerjem, Paavom Järvijem, Johnom Nelsnom, Andréjem Previnom, Andrisom Nelsonsom in Marcellom Viottijem prepotoval tako rekoč ves svet. Dandanes se Aleksandar Madžar posveča tudi poučevanju ter kot predavatelj deluje na Kraljičinem konservatoriju v Bruslju in na Visoki šoli za glasbo in gledališče v Bernu, v komornih sestavih pa nastopa z izbranimi partnerji, kot sta violinist Ilja Gringolts in sopranistka Juliane Banse. Z violončelistom Nicolasom Altstaedtom se je lani podal na enomesečno turnejo po Avstraliji, slišati pa ga je bilo mogoče tudi v dvoranah Concertgebouw in Wigmore, na Beethovnovem festivalu v Bonnu, na festivalih Bad Kissingen in Schleswig-Holstein, na klavirskem festivalu v Ruhru, v Salzburgu in Aldeburghu. Poleg tega se z veseljem vrača v domače kraje in s svojo velikodušnostjo in muzikalno pronicljivostjo bogati glasbeno življenje svoje domovine.

V Mariboru smo že lahko občudovali Madžarjevo pianistično eleganco ter poglobljeno in lahkotno podajanje tako najbolj dramatičnih kot tudi ponotranjenih partitur. Tokrat pričakujemo glasbeno presenečenje, v katerem bo razgrnil še nadaljnje plasti velikih glasbenih del pianistične literature. 

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Aleksandar Madžar, klavir

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

V novem letu

Vam želimo ogromno sreče!

Ostanite naš obiskovalec tudi v letu 2019.

Ekipa Narodnega doma Maribor