Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Manifest za nesovražno komunikacijo

Pridružite se nam. Recimo sovražnemu govoru NE!

NE sovražnemu govoru!

Ker se zavedamo, da ima vsaka izgovorjena ali zapisana beseda svojo težo in posledice, ker želimo živeti in delovati v skupnosti, ki spoštuje sočloveka in njegovo dostojanstvo, ker si prizadevamo za spoštljivo, civilizirano in argumentirano komunikacijo, ker spodbujamo strpen in argumentiran dialog, se v Narodnem domu Maribor pridružujemo projektu Parole Ostili* (Sovražne besede).

Skupaj z nekdanjimi, sedanjimi in prihodnjimi Evropskimi prestolnicami kulture se s podpisom Manifesta za nesovražno komunikacijo pridružujemo prizadevanjem za premišljeno rabo besed, izgovorjenih ali zapisanih, v realnem ali virtualnem svetu, v poslovnih ali osebnih komunikacijah, v vsakdanjem in javnem življenju, v politiki, znanosti ali kulturi. Spodbujamo, gojimo in vzgajamo komunikacijo brez žaljivk, groženj, poniževanj in pozivov k nestrpnosti in sovraštvu do drugačnih ali drugače mislečih. 

Besede imajo moč, s katero lahko bodisi gradijo ali rušijo. Mi želimo graditi. Dobre in spoštljive medsebojne odnose, prijazno, strpno, odprto družbo. Pa vi? 

Pridružite se nam. Recimo sovražnemu govoru NE! 

____________

*Neprofitno združenje Parole Ostili je leta 2017 v Trstu zasnovala skupina profesorjev, učitejev, pisateljev, novinarjev in strokovnjakov za komunikacije. Namen združenja je opozarjanje na nedopustnost širjenja nestrpnosti in sovražnega govora v vseh sferah družbe in aktivno delovanje proti njemu. Manifest za nesovražno komunikacijo je preveden v 24 jezikov, s svojim podpisom pa so ga podprli posamezniki, šole, univerze, javne ustanove in organizacije iz vse Evrope.

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg