Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vilinsko mesto - Vilinski dvor

Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe

Vetrinjski dvor
Pet 7 DEC 16:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Vilinsko mesto 2018 - koledar dogodkov

16.00–19.00, Vetrinjski dvor, kavarna Wetrinsky 
VILINSKA ČITALNICA IGRALNICA - 
skupinska branja, igranje, druženje, pravljice  
Vilinska čitalnica igralnica je prostor, kjer se srečujemo mali in veliki, ki se radi igramo, vzamemo knjigo v roke, se družimo in pletemo nova znanstva in prijateljstva.  
Igra je primarna, spontana in notranje motivirana dejavnost, preko katere se otrok uči, raziskuje in spoznava sebe in svet. Igre in igrače, ki smo jih pripravili, povabijo k urjenju gibalnih sposobnosti in spretnosti, občutenju, reševanju problemov, razvoju domišljije in ustvarjalnosti, sproščanju, uresničevanju želja, sodelovanju, razumevanju in upoštevanju drugih. 
S knjigo potujemo v domišljijske svetove, spoznavamo nove besede, vzpostavljamo zaupne odnose in se sprostimo. Berimo drugim, sebi - knjiga je zaklad. 
Ob pol sedmih zvečer, preden se vilinke in vilinci odpravimo spat pa še pravljica - na mehkih blazinah v krogu prijateljev - branje za sladke sanje. 
Zavod MARS Maribor, Vojka Miklavc, prostovoljke in prostovoljci 
 
16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Umetniška sobana 
NAVDIHNJENI OD UMETNOSTI: SVETLOBA IN VILINSKO MESTO
 
Ustvarjalnica izdelovanja prazničnega mesta. Združevanje kiparstva, arhitekture in intermedijske umetnosti. Svetloba je tista, ki poveže nas in vse veje umetnosti. Navdihnjeni od novomedijskih umetnikov ustvarimo motiv, ki je lahko ljubko darilo v mesecu decembru. 
Zavod MARS Maribor, Irena Pamič, Nina Logar 
 
16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Izba 
PARKELJ
 
Parkelj, mitološko bitje, podoben hudiču ali demonu, ki v zgodbah pogosto spremlja svetega Miklavža, otroke straši in zganja hrup z verigami. Upodobljen je na prazničnih čestitkah, okoli Miklavževega, 5. decembra, pa se pogosto sladkamo s pecivom v obliki parklja. V današnji delavnici pečemo parklje. 
Zavod MARS Maribor, Vesna Gomboc 
 
17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder 
PU
 - lutkovna predstava  
Pu je lutkovna predstava o medvedku. O tistem, ki živi v stoletni hosti in ima najraje na svetu med. No, in seveda svoje prijatelje: pujska, zajca in osla. Skupaj rešujejo številne uganke … Kako preslepiti roj čebel, kako zvabiti slona v past, kako pogostiti vedno lačnega medvedka in katero darilo lahko razvedri velikega žalostnega osla. 
Režiserka: Rita Bartal Kiss, avtor glasbe: Viki Rab, avtorica likovne podobe: Sabina Šinko, igrata: Petra Kavaš in Vitomir Vratarič
Lutkovno gledališče Pupilla, Petra Kavaš in Vitomir Vratarič 
 
19.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder 
BRINA DUO & ANIADA A NOAR - koncert 
Poskočne viže, ki tehtajo duše.  
Brina Vogelnik se je kot pevka kalila v Brini, mednarodno uveljavljeni skupini, ki je nastopala na številnih festivalih in dosegala visoka mesta na lestvicah glasbe sveta. Njen prepoznavni glas je jasen in čist, na trenutke otožen in mil, drugič spet radosten in vihrav. Brina hodi po robu in odkriva vedno nove načine glasbenega, pripovednega in zvočnega izražanja. Aniada a Noir je trio, ki prihaja iz avstrijske Štajerske, vendar njihova živahna in nagajiva glasba presega domače meje in seže vse do Slovenije, Furlanije, Madžarske, Francije, Irske in Švedske. V 35 letih so z različnimi gosti izdali že 18 albumov.  
Brina duo, ki ga sestavljata Brina Vogelnik in Luka Ropret, in Aniada a Noir se na našem odru skupaj predstavljajo s programom Tehtanje duš, ljudskih pesmi, polnih optimizma, humorja in veselega alpskega občutka, ki je stoletja stran od narodno zabavne glasbe, zvrhan koš. 
Brina Vogelnik - vokal, Luka Ropret - kitara, Wolfgang Moitz - ustne in nosne flaute, dude, harmonika piffero, Andreas Safer - violina, mandolina, judovske harfe, pevske žage, Bertl Pfundner - kitara, mandolina, harmonika, vokal

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg