Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vilinsko mesto - Vilinski dvor

Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe

Vetrinjski dvor
Sob 15 DEC 10:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Vilinsko mesto 2018 - koledar dogodkov

Zvitorepčeva sobota

10.00–13.00, 16.00–19.00, Vetrinjski dvor, kavarna Wetrinsky
VILINSKA ČITALNICA IGRALNICA -
skupinska branja, igranje, druženje, pravljice  
Vilinska čitalnica igralnica je prostor, kjer se srečujemo mali in veliki, ki se radi igramo, vzamemo knjigo v roke, se družimo in pletemo nova znanstva in prijateljstva.  
Igra je primarna, spontana in notranje motivirana dejavnost, preko katere se otrok uči, raziskuje in spoznava sebe in svet. Igre in igrače, ki smo jih pripravili, povabijo k urjenju gibalnih sposobnosti in spretnosti, občutenju, reševanju problemov, razvoju domišljije in ustvarjalnosti, sproščanju, uresničevanju želja, sodelovanju, razumevanju in upoštevanju drugih.
S knjigo potujemo v domišljijske svetove, spoznavamo nove besede, vzpostavljamo zaupne odnose in se sprostimo. Berimo drugim, sebi - knjiga je zaklad.
Ob pol sedmih zvečer, preden se vilinke in vilinci odpravimo spat pa še pravljica - na mehkih blazinah v krogu prijateljev - branje za sladke sanje.
Zavod MARS Maribor, Vojka Miklavc, prostovoljke in prostovoljci
 
10.00–13.00 in 16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Izba
ZVITOREPEC, LAKOTNIK IN TRDONJA V VRTINCU PRAZNIČNEGA ČASA

Na Zvitorepčevo soboto ustvarjamo z Zvitorepcem, Lakotnikom in Trdonjo, ki so v tem času čisto praznično razpoloženi. Pečemo medenjake, carski praženec in ustvarjamo s pirografom - posebno pripravo, s katero žgemo risbo v les. Spoznajmo stripovske junake Mikija Mustra in se zabavajmo.
Razvoj Maribor
 
10.00–13.00 in 16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Umetniška sobana
USTVARJALNO Z ZVITOREPCEM, LAKOTNIKOM, TRDONJO IN GULIKOŽO
Na Zvitorepčevo soboto se družimo z najbolj znanimi stripovskimi junaki velikega mojstra Mikija Mustra: Zvitorepcem, Lakotnikom Trdonjo in Gulikožo. V naši delavnici nastajajo stripovski liki iz tekstila in z mnogo stila ter slike iz kartona z lesenimi palčkami, s kamenčki in barvami akrila, pa še vetrnice - igrače naše in vaše mladosti.
Otvarjamo tudi Zvitorepčevo razstavo, v kateri se predstavi delovno področje Zavoda Razvoj - povabljeni na zabavo, veselja, da je joj!
Ninarozina, Nina Logar, Zavod Razvoj, Zoran Petrovič in ostali

11.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
MODRI KRALJ INUS
- lutkovna predstava  
O kralju Inusu in izpolnjenih željah ter o Joži Gulikoži in njegovem zmaju, ki sta pokvarila njegov srečni svet. Potem pa se prikažejo še Zvitorepec, Lakotnik in Trdonja.  
Predstava govori o modrem kralju Inusu, ki na svojem gradu s hčerko princeso Šalotko ter svojima služabnikoma Ernusom in Petrusom brezskrbno uživa življenje, saj mu čarobno drevo želja izpolni sleherno muho. A nekega dne je idile konec, kajti v kraljestvo se prikradeta Joža Gulikoža in njegov strašni zmaj. Kralj se znajde pred strašno odločitvijo, koga ali kaj bo žrtvoval? Tudi tokrat v zaplet še pravočasno posežejo naši junaki Zvitorepec, Lakotnik in Trdonja.
 Zvitorepčevo lutkovno paragledališče, RAZVOJ Maribor  
 
17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
ČASOVNI STROJ
- lutkovna predstava
Avtorska zgodba udeležencev po motivih stripovskih zgodb Miki Mustra, ki nas ponese … v preteklost.
Zvitorepec, Lakotnik in Trdonja se s časovnim strojem odpravijo raziskovat prihodnost. Splet okoliščin in Gulikoževa porednost pa jih popeljejo daleč v preteklost, kjer srečajo praprebivalce in jim pomagajo na poti do svobode.  
Režija: Matevž Gregorič, zgodba, tekst, lutke, scena: Ernest Blažič, Polona Čuk, Alja Drofenik, Mojmir Ferenc, Grazia Ferlazzo, Milan Franc, Patrik Gabrijan, Ina Konrad, Suzana Korošec, Tjaša Nerat, Jasna Peršuh, Sonja Skrt, Neva Toplak, Petra Valenčak, Uroš Vaupotič, Danilo Vučkovič, Petra Zmrzlikar, Borut Žvorc, Milenka Sagadin, Slavka Sedar, lektoriranje: Tina Mojzer Gregorič, izbor glasbe in tehnika: Borut Žvorc, Danilo Vučkovič, mentorja: Mateja Šušteršič, Matevž Gregorič, igrajo: Alja Drofenik, Jožica Žvikart, Neva Toplak, Jasna Peršuh, Borut Žvorc, Milanka Mladenović
Zvitorepčevo lutkovno paragledališče, RAZVOJ Maribor

20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
ZIMSKA PESEM
– koncert
Zimski večer zavit v pesmi mladih src.
Nadarjeni pevci prepevajo pop uspešnice, evergreene in musical. Nastopa pisana zasedba izjemno raznolikih glasov s prepričljivimi interpretacijami. Mentorica in navdih, Marta Zore.
Šola Petja Marte Zore

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg