Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstave
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

»20 za 20« za šole s posluhom

Poletni Art kamp - koncert

Mestni park
Sob 2 JUN 10:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Koncert mladih zasedb projekta »20 za 20« za še dvajset krat dvajset uresničenih sanj.

O SOKIJU IN PROJEKTU »20 ZA 20« 

You could be mine je pesem, ki je novembra davnega leta 1991 Marka Soršaka Sokija tako očarala, da se je odločil postati bobnar. Dvajset let kasneje je z dvajsetimi slovenskimi izvajalci posnel 4-urni dokumentarni DVD »20 za 20«. Vzklila je zgodba, ki je za vedno spremenila življenje marsikaterega slovenskega osnovnošolca. DVD, ki je izšel leta 2014, ni romal na prodajne police. Svoje mesto je našel na skrbno izbranih točkah po Sloveniji, kjer je zanj še danes moč oddati donacijo. V letu dni se je zbralo toliko sredstev, da je Soki v šolskem letu 2014/2015 obdaril 13 slovenskih osnovnih šol, ki so prejela glasbila v povprečni vrednosti 1000 €. Svoje poslanstvo nadaljuje z organizacijo dobrodelnih dogodkov, na katerih s pomočjo različnih partnerjev zbira sredstva za nakup novih glasbil. »20 za 20« gre naprej, tudi ko so sanje že presežene. Število podpornikov in prijateljev projekta postaja vse večje, z glasbili je bilo obdarjenih že več kot 50.000 otrok. Želja, omogočiti vsem otrokom glasbeno udejstvovanje postaja še močnejša. Zmagujte z nami, mi gremo do konca in na koncu bomo še zmeraj igrali Rock'n Roll!

OŠ Prežihovega Voranca Maribor – MLADINSKI PEVSKI ZBOR: Prevzemimo odgovornost

Pevci in pevke Mladinskega pevskega zbora OŠ Prežihovega Voranca Maribor se najraje lotevajo pesmi, ki jim predstavljajo izziv v zahtevnosti ter takšnih, ki navdušijo njihovo najzvestejšo publiko in sežejo do srca. Zavedajo se, da se največji zakladi zborovske glasbe skrivajo v slovenski ljudski in umetni pesmi. In na koncertih se spremljajo kar sami. Ob klavirju je Tim Cergol, na cajonu Lun Blagajac, kitari pa igrata Jaša Jurgec in Anej Fanedl. Pojejo pesmi o sreči, ki jo začutimo, ko se delo dobro opravi in ko imamo nekoga radi, o zelenih travnikih belokranjskih gričev ter o romantičnem občutenju ljubezni, tudi ljubezni do glasbe. S pesmijo, kjer se sprva zdi, da besede ne povedo ničesar, pa sporočajo: Prisluhnimo! Pristopimo in razmislimo! Prevzemimo odgovornost!

OŠ Borcev za Severno mejo – DRUMBORCI: Afriški ritmi

Člani bobnarske skupine Drumborci, ki je nastala na pobudo nekdanjega učenca šole in učiteljice glasbene vzgoje, igrajo afriške bobne, djembe. Sani Smajić, ki je bil tudi sam nekdaj učenec OŠ Borcev za Severno mejo po afriških ritmih mehko vodi Emo Hauc, Niki Slanić, Liama Stuarta Edmonstona, Pio Perša, Lino Kmetec in Simona Mernika. V Afriko z Drumborci!

OŠ Draga Kobala – KOBALEKI: To smo mi

Igranje v bendu se je na OŠ Draga Kobala začelo spomladi 2016 z donacijo bobnov in elektro akustične kitare, za kar je zaslužen prav Soki s projektom »20 za 20«. Še isto leto je prva zasedba nastopila na sprejemu v Predsedniški palači ob Sokijevem prejemu Jabolka navdiha. 2017 so mladi glasbeniki igrali na srečanju šolskih bendov v Jakobskem dolu ter na mnogih drugih odrih in prireditvah. Na odru Art kampa se prvič predstavljajo v bolj akustični verziji, z dvema zasedbama in skladbami, ki so jih aranžirali čisto sami, pravijo, da se je v tej vlogi izkazala predvsem Stela Gašparič. Kobaleki so Zara Bajde, vokal, Stela Gašparič, klaviature, vokal, Svit Šetor, tolkala, Lev Ribič, kitara, Neža Potočnik, bas kitara, Žiga Kaloh, klaviature, Tin Černe, vokal, zvončki. 

Dom Antona Skale – UTRUJENI PINGVINI: Za vas in za nas

Iz Doma Antona Skale Maribor prihajajo Utrujeni pingvini. Zlatko Štramec na kitari, Anja Ferlin na berdi, Anja Videčnik z vokalom, Samanta Makoter s palčkami in spremljevalnim vokalom, Nejc Ankovič na cajonu in na kitari, Denis Motaln s palčkami in Milan Stošič na drugem cajonu. Kako v njihovi izvedbi zvenijo skladbe Pastirče, Che sera, Pridnenotna in Nocoj je ena luštna noč, lahko slišite na njihovem nastopu. Nejc in Zlatko s kitarama se predstavita še z eno inštrumentalno, Milan pa s solom na cajonu. So pingvini res utrujeni?

Spletna stran >>

Vstopnine ni!

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Marko Soršak, »20 za 20«
Mladinski pevski zbor OŠ Prežihovega Voranca Maribor
OŠ Borcev za Severno mejo – Drumborci
OŠ Draga Kobala – Kobaleki
Dom Antona Skale – Utrujeni pingvini

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

5. koncert Komornega cikla

Bernarda Bobro, Tina Žerdin

25. maj ob 19.30, Dvorana Union

Bernarda Bobro, sopran; Tina Žerdin, harfa