Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Detel in čopič

Razstava skulptur, reliefov in slik

Narodni dom Maribor
Tor 2 OKT 17:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Razstava bo odprta do četrtka, 11. 10. 2018, ob delavnikih med 9. in 17. uro.
Vstopnine ni!

Zaradi narave dela razstava mogoče ne odprta vsak dan. Vse spremembe bomo objavili na spletni strani Narodnega doma Maribor www.nd-mb.si

Otvoritev razstave bo s kratkim kulturnim programom. 

Na ogled bodo dela 27 kiparjev oz. rezbarjev, od tega 6 avstrijskih, 5 madžarskih in 16 slovenskih, ter slikarska dela 10 slovenskih slikarjev.

Združenje rezbarjev modelarjev lesa Slovenije je v ponos občini Hoče - Slivnica, občankam in občanom. Trud in ljubezen do lesa, ki ga člani združenja vlagamo v svoje delo, sta neprecenljiva. Ohranjanje kulturne dediščine na način, da se prilagaja času in prostoru, je izrednega pomena.

Združenje deluje že od leta 2000. Leta 2003 smo prvič sodelovali na mednarodni kiparski koloniji na Madžarskem. Od takrat naprej pa vse do danes vsaj 2-krat na leto sodelujemo in gostujemo tudi v tujini, natančneje v Srbiji, Romuniji, Ukrajini, Avstriji ter na Slovaškem in Madžarskem.

V madžarskem mestu Miškolc, v bližini slovaško-ukrajinske meje, smo imeli celo slovenski dan, otvoritve razstave s kulturnim programom se je udeležila tudi gospa Dubravka Šekoranja, pooblaščena ministrica Veleposlaništva Republike Slovenije v Budimpešti. S ponosom se lahko pohvalimo tudi z organizacijo 8 mednarodnih kiparskih in likovnih kolonij v Slivnici, zadnji dve leti pa tudi z organizacijo mednarodne kiparske kolonije na Rogli. 

Neopaženi nismo ostali niti s strani medijev, predsednik društva Srečko Ornik je v oddaji Polnočni klub (RTV Slovenija) novinarju Jožetu Hudečku predstavil prvo slovensko razstavo rezbarsko-kiparskih del v Hočah; za slovensko razstavo, ki je bila v Miheličevi galeriji na Ptuju, pa so zanimanje pokazali snovalci oddaje Alpe-Donava-Jadran.
Odmevne so bile tudi razstava ob 1100-letnici Bleda ter slovenski razstavi v Črni na Koroškem in Dravogradu. V sklopu projekta Evropska prestolnica kulture Maribor 2012 smo predstavili tudi nekatera umetniška dela ter izpeljali mednarodno kiparsko kolonijo.

Vsekakor pa razstave in kolonije niso edino, s čimer se združenje ukvarja. V petih letih smo izdali pet revij Detel, prav tako smo dejavni še na področju promocije najstarejše trte na svetu (posaditev cepičev stare trte na Madžarskem, Slovaškem ter v Romuniji).

Vljudno vabljeni na otvoritev oziroma ogled razstave.

Lahko se zgodi, da se nam boste po ogledu razstavljenih del želeli pridružiti. Želimo si nadaljevanja poti z vami.

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Razstavljajo:
Szalai Norbert,
Janko Sila,
Kiss Janos Laszlo,
Krevh Alojz,
Ana Krajnc,
Drago Kopše,
Harald Sturmann

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Končajmo poletje na Lentu!

Festival Lent

To ni festival! Je doživetje!

21. avgust - 29. avgust 2020