Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstaveVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Koraki za korakce

Dobrodelni koncert

Dvorana Union, Maribor
Sob 2 DEC 19:30
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice: 15,00 EUR

Pridružite se nam na magičnem potovanju z Oxana & La Banda.

Nov projekt vrhunske violinistke Oksane Pečeny Dolenc združuje pet profesionalnih glasbenikov, aktivnih na slovenski glasbeni sceni. Nadeli so si ime Oxana & La Banda.

Oksana je kot čudežni otrok začela svojo glasbeno pot v rodnem Kijevu. Kot hči dveh odličnih glasbenikov je že zgodaj izkazovala izreden talent ter ljubezen do glasbe in violine. Tako je vpisana na posebno šolo za nadarjene otroštvo preživljala več z violino kot z barbikami. Ob razpadu Sovjetske zveze je z osmimi leti skupaj z družino prišla v Slovenijo (Maribor), kjer je kmalu postala lokalna atrakcija. Sledile so številne najvišje nagrade na državnih in mednarodnih tekmovanjih ter solistični nastopi z orkestri doma in na tujem. Danes je Oksana koncertna mojstrica SNG Maribor.
Vse to pa za Oksaninega nemirnega duha še ni bilo dovolj. Leta je 2005 ustanovila skupino Astorpia, s katero je raziskovala tudi druge glasbene žanre poleg klasičnega, ki je seveda njena prva ljubezen.
Oksana snuje nove podvige in glasbene izzive. Skupaj s prijatelji se loteva novega projekta, ki bo na nekakšno nadaljevanje Astorpie, vendar z novim pridihom, novim konceptom. Oksana išče vir inspiracije v klasiki, v koreninah, pri Sarasateju in drugih violinskih velikanih, a tudi onkraj  klasike in tanga. Včasih cigansko razpuščeno, včasih v domišljiji znanih napevov, včasih v neznanem polju nove ustvarjalnosti, vedno pa sveže, na drugačen način. V življenju ne moremo vedno početi kar hočemo, v glasbi pa smo svobodni, lahko smo kar koli si želimo ... in to je tudi naš namen.

K sodelovanju je povabila glasbenike:
• pianist Jan Sever sodeluje s številnimi skupinami in deluje kot profesor na Konservatoriju v Ljubljani,
• harmonikaš Andraž Frece zaključuje študij na Akademiji za glasbo in je letošnji dobitnik Prešernove študentske nagrade,
• kontrabasist Žiga Trilar poleg aktivnega komornega koncertiranja deluje  kot namestnik vodje kontrabasov v SNG Maribor,
• kitarist Matic Dolenc zaključuje študij na Akademiji za glasbo že vrsto let sodeluje z Oksano v duetu in je profesor na glasbeni šoli v Žalcu.
Nova skupina se je uspešno predstavila na celovečernem koncertu v Avstriji, kjer jo je publika nagradila s stoječimi ovacijami. V okviru Imago Sloveniae so nastopili na celovečernem koncertu v Metliki in na Ljubljanskem gradu ter na festivalu Šentjursko poletje.
Njihov raznolik program obsega tango in etno glasbo (cigansko, romunsko, madžarsko, rusko glasbo).

Na dobrodelni koncert so povabili goste: sopranistko Nino Dominko in plesalca tanga Guillermo Berzins (Argentina) in Chiara Angelica (Italija).

Z zbranimi sredstvi bodo pomagali pri nabavi klimatskih naprav v VDC Sonček  Maribor.

Spletna stran >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

 

Oxana & La Banda:

Oksana Pečeny Dolenc, violina
Jan Sever, klavir
Andraž Frece, harmonika
Žiga Trilar, kontrabas
Matic Dolenc, kitara

Gostje:
Nina Dominko, sopran
plesalca tanga:
Guillermo Berzins (Argentina),
Chiara Angelica (Italija)


Organizator: Dobrodelno združenje Koraki za korakce

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji