Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstaveVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Nagib na oder

Predstavitev 4. sezone sodobnih uprizoritvenih umetnosti Nagib na oder

Mali oder Narodnega doma
Čet 19 OKT 16:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

»Nagib na oder« v četrto - tudi kot razstava in kritična intervencija 

Društvo Nagib vabi na uvod v otvoritev 4. sezone sodobnih uprizoritvenih umetnosti »Nagib na oder«, in sicer s prvim teoretskim srečanjem, ki bodo letos redno potekala ob samih predstavah, in katerih namen je refleksija, kontekstualizacija in teoretizacija gostujočih predstav ter sodobno-umetniške produkcije nasploh. Na ta način želimo zapolniti manko izginjajočega prostora kritike in ob enem vzpostaviti nove diskurzivne prostore.

Prvo uvodno srečanje v sezono bomo namenili kratkim uvodnim pojasnilom, ki bodo nekakšni kažipoti za naše nadaljnje delo. Spraševali se bomo o zgodovini gledališča in performansa - slednji je denimo tesno povezan s področjem vizualnih umetnosti -, o tem, kako vse lahko mislimo prostor v gledališču, performansu in likovnih/vizualnih umetnostih ter o mariborskem prostoru in umeščenosti Nagiba vanj. 

Drugi način razstavljanja predstav bo potekal na način vizualizacije, t. i. “uprostorjenja” sezone, saj se bodo delčki predstav, naj bo to na način zvočnosti, materialnosti ali korporealnosti, umeščali v predprostor in klub Malega odra Narodnega doma ter na ta način hkrati postavljali sprotni arhiv sezone. 

Naše prvo snidenje bosta vodili ga bosta Alja Lobnik ter  Kaja Kraner, o kuratorskih strategijah Nagiba in kako ta s svojim  programom ter delovanjem sooblikuje prostor in čas pa bo spregovorila umetniška vodja sezone Petra Hazabent.

Se vidimo pod mestom – tokrat že v četrto!
Ekipa Nagib 

Letošnjo sezono 2017/2018, že četrto po vrsti, ustvarjamo skozi vprašanje produkcije prostora in skozi razmislek tega, kako specifičen produkcijski način ureja in proizvaja svoj prostor in čas, ter kako lahko nanj vplivamo tudi mi - njegova publika. Pogovorna in razstavna platforma “Razstavljanje predstav” bo skušala vzpostaviti pogoje, kjer bodo gledalci lahko premišljevali o tem, kako je predstava ustvarila okoliščine za razpiranje gledalčeve senzibilnosti, radovednosti in mišljenja. Pogovori po predstavah bodo tako poskušali zabrisati moduse ustvarjanja, performiranja in prisostvovanja, in sicer v nove celote, ki se bodo tekom sezone materializirale v razstavnem mediju. 
Srečanja bodo razdeljena v dva dela, v uvodno kratko predavanje, ki bo do določene mere kalibriralo gledanje predstave, ter srečanje po predstavah, ki bo ob aktivnem sodelovanju občinstva skozi različne vključevalne formate ponudilo mesto za premišljevanje, pogovore in razstavljanje.

Spletna stran >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Kuratorska strategija in produkcija: Petra Hazabent
Teksti in odnosi z javnostmi: Anja Bunderla
Vizualne intervencije: Toni Soprano
Teoretska srečanja: Alja Lobnik, Kaja Kraner
Finančna podpora: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Maribor

Produkcija: Društvo Nagib
Koprodukcija: Narodni dom Maribor

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Jazz v Narodnem domu

Nature Work

5. maj ob 20.30

Greg Ward, saksofoni; Jason Stein, bas klarinet; Jim Black, bobni; Eric Revis, kontrabas