Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Poletni Art kamp

Poletni Art kamp 2019

Mestni park
Sob 31 AVG 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

9.00–12.00, 16.00–20.00
GIBKI, PROŽNI VSEGA ZMOŽNI – športna zabava
Gibki, prožni, vsega zmožni je sklop, namenjen spoznavanju različnih športnih panog in aktivnosti. Možnost izposoje rekvizitov, ki omogočajo igranje badmintona, igre z žogami, skakanje s kolebnico, metanje frizbija in vortexa ter druge. Spoznavanje z naravnimi oblikami gibanja na dveh spretnostnih poligonih, prilagojenih starosti otrok. Igre z barvnim padalom, lovljenje ravnotežja in igre za urjenje natančnosti, ciljanje in zadevanje. Organizirane aktivnosti: otroški tek, vodena športna vadba za otroke, organizirane športne igre za otroke in iskanje skritega zaklada.
◊ Organizatorka in koordinatorka: Anja Kogler, Športni Junak

10.00–20.00
ČITALNICA – Bolje branje kot nerganje
Čitalnica ponuja knjige v branje. Na dah v zgodbe, poezijo! S pticami med knjižnimi policami.
◊ Organizacija: Zavod MARS Maribor

NA STOJNICI – predstavitev
10.00–13.00, 16.00–20.00
BUKVARNA V PARKU – antikvariat dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov
Da starih knjig mlini ne zmeljejo v papirno kašo, v Mariboru poskrbi Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ. S svojo potujočo bukvarno se za kratek sladki čas ustavijo v parku in nam ponudijo izbor dobrih starih bukev iz dobrih starih cajtov. Za dobri stari prostovoljni prispevek.
◊ Bukvarna CIPROŠ, Društvo ljubiteljev knjig CIPROŠ

ORGONITI, VIR ENERGIJE – prodajna razstava energetskih transformatorjev orgonitov
Orgonit je transformator življenjske energije. Obnaša se kot akumulator, ki vase vsrka vso energijo in jo skozi kaos v orgonitni osnovi transformira v čisto orgonsko, življenjsko energijo. Na ta način prečisti, zaščiti in harmonizira prostor, v katerem bivamo, in naša telesa.
Rokodelski studio, Mojca Derganc s.p.

10.00–13.00
POMOČ NA DOMU – ustvarjalne delavnice, izobraževalne aktivnosti
Center za pomoč na domu je javni socialnovarstveni zavod. V Centru skrbijo za izvajanje dejavnosti pomoči družinam na domu v obliki socialne oskrbe. V parku bodo razstavljali izdelke, ki so jih izdelali uporabniki programov, na voljo bodo informacije o zavodu ter storitvah, programih in projektih, ki jih ponujajo (pomoč na domu, projekt CrossCare, projekt Večgeneracijski center Štajerska, Knjižnica za starejše …) Z njimi bomo ustvarjali in se igrali družabne igre, pridružili se bomo lahko tudi jogi za sklepe. Podrobneje nam bodo predstavili projekt CrossCare – delo dietetike, delovne terapije in fizioterapije ter predstavili pripomočke za dnevne aktivnosti.
◊ Center za pomoč na domu Maribor

PODAJ MI ROKO – ustvarjalne delavnice izdelovanja zapestnic prijateljstva
Društvo Križemrok je humanitarna, nepridobitna organizacija. Organizirajo aktivnosti za otroke iz ranljivih, prikrajšanih družin, znana projekta sta Mega poletni in Mega zimski tabor, prav tako skrbijo za njihova novoletna in rojstnodnevna obdarovanja. Njihov moto je aktivno preživljanje prostega časa za izboljšanje kakovosti življenja otrok in mladine. Predstavili bodo dolgoročni projekt Tabor Voća, gradnje lastnega tabornega prostora v sistemu nabirke. Hiške oz. leseni šotori se imenujejo po donatorju. Spoznajmo jih in si izdelajmo zapestnico prijateljstva.
◊ Humanitarno društvo Križemrok

DOBRE STARE VREČKE IZ BLAGA – delavnica ponovne uporabe
Ko ljudje delamo, kar nas veseli in s svojim delom osrečujemo tudi druge, smo izpolnili svoje poslanstvo. Poslanstvo društva Pupillam je spodbujati dobro v vseh ter povezovati in spodbujati k sodelovanju za dobrobit ljudi, živali in narave. Pupillam predstavlja ZERO WASTE življenje in vabi na delavnice ponovne uporabe in predelave tekstila. S šivalnimi stroji in pa tudi brez. V sodelovanju s podjetjem BO-MA šivalni stroji.
◊ Pupillam, društvo za razvoj potencialov, so.p.

VSAK KOŠČEK JE POMEMBEN – delavnice izdelovanja mozaika in predstavitev mednarodnega projekta Za svet brez lačnih otrok
Mozaik, ki ga bomo tudi z vašo pomočjo izdelali, je del projekta Za svet brez lačnih otrok. Fundacija Conin je pred leti spodbudila umetnike v Argentini k ustvarjanju velikih mozaičnih sten, ki prikazujejo otroške dlani, roke odraslih pa jim pomagajo. Projekt se je razširil po svetu, v Sloveniji ga vodi rokodelka in izdelovalka mozaikov Natalija Zabav.
Natalija nas bo pri delu vodila, dlani, ki jih bomo izdelali, pa bodo del mozaične stene, na ogled postavljene na Poslančečevi domačiji v Vareji, kjer bo v prihodnosti muzej etnografskih mask.
◊ Natalija Zabav, rokodelka

10.00–13.00, 16.00–20.00
USTVARJALNE DELAVNICE »KORENINE SRCA« – humanitarnost in dobrodelnost
Korenine srca so zaklad. Povezujejo in predstavljajo humanitarne organizacije s področij zdravstva, sociale, vzgoje, izobraževanja, mladinskega dela, prostovoljstva in okolja. Predstavniki in uporabniki organizacij nam svoje neprecenljivo delovanje približajo na ustvarjalen in edinstven način. Pridružimo se jim v predstavitvah, igranju iger, ustvarjalnih aktivnostih, reciklažnih delavnicah, svetovanjih, različnih prikazih in ozaveščanjih o vrednotah, ki nam bogatijo življenja in osmišljajo odnos s sočlovekom. Iz korenin srca v srce sveta!

◊ Organizatorka: Vesna Gomboc

Oder Triglav
10.00
POLETNI PLES – plesne delavnice
Lahko smo lahki kot peresce v vetru, divji kot veje, ki jih maje vihar, poskočni kot gorski potoček … Plešemo!
Pedagoginja Rebeka Hanžel s Centra plesa otroke zapelje v vrtinec plesa, nas uči kratkih koreografij in povabi ustvarjati z gibom. Raziskujemo teme iz narave prepletene z gibanjem. Vabljeni otroci s predznanjem in začetniki.
Center plesa, Rebeka Hanžel

10.00–19.00
DAN ZAVODA 13
Poseben dan za posebno drage ljudi z vsakršnimi zgodbami.
Druženje s posebnimi otroki in povsem običajnimi smo ponovno preselili v park. Vsa predavanja so namenjena vsem staršem, ne glede na to, s kakšnimi otroci živite. Želimo si, da bi se vsi povezali in imeli izkušnjo sproščene in zdrave igre, predvsem pa, da bi se na spontan in naraven način otresli predsodkov, da bi kasneje kot odrasli lahko zaživeli v sožitju drugačnega in posebnega. 
◊ Zavod 13

10.00
PREDAVANJA IN DELAVNICE
Celostna obravnava posebnih otrok in vzgoja tistih brez diagnoze – predavanje
◊ Alenka Lin Vrbančič Simonič, univ. dipl. pedagoginja in filozofinja

11.00
KAJ OD OKOLICE POTREBUJE DRUŽINA OTROKA Z AVTIZMOM – predavanje
Nina Prešern, mama 6-letnika z avtizmom in avtorica bloga Gospodična knjiga, nam bo na podlagi svojih izkušenj predstavila, kako lahko starši, sorodniki, družinski prijatelji, strokovnjaki, zdravniki, zobozdravniki, delavci v različnih storitvenih dejavnostih, npr. frizerji, in naključni mimoidoči delujemo, da ima otrok v stiku z nami pozitivno izkušnjo ter da družina pridobi še več moči in sprejetosti v okolju, v katerem biva.
◊ Nina Prešern, Gospodična knjiga

16.00
URA ZA NOGOMET ALI KAKŠNO JE ŠPORTNO NAVIJANJE – pogovor
Gost iz nogometnih vrst, ki naj zaenkrat ostane presenečenje, za nas pripravlja zanimiv pogovor o nogometu in športnem navijanju.
◊ Zavod 13

17.00
JAZ TEBI, TI MENI – aktivna delavnica samopregledovanja dojk in testisov
Delavnico aktivnega samopregledovanja dojk in testisov smo oblikovali tako, da pare vzpodbuja k vzajemnemu pregledovanju in zgodnjemu odkrivanju raka. Prav tako pa je pomembno, da to počnemo tudi samski in samske, dobrodošli vsi!
◊ Društvo študentov medicine Maribor – DŠMM, Dotik življenja, Touch of life

19.00
AKUSTIČNI BILBI SVET – koncert Zavoda 13
Najljubše skladbe Bilbi in Brodolomca na najbolj iskren način, pobarvan z ljubeznijo.
Bilbi v hebrejščini pomeni Pika Nogavička, pogumno, samostojno in odločno dekle, ki jo odlikujeta neverjetna moč in prav poseben pogled na svet odraslih. Bilbi je alter ego avtorice, pevke in igralke Maje Pihler Stermecki, ki si je v mnogih letih nastopanja nabrala že ogromno izkušenj. Gledaliških, glasbenih, življenjskih. V sodelovanju s skladateljem in glasbenikom Gregorjem Stermeckim je Bilbi ustvarila glasbeni projekt, ki je pravi pisan kalejdoskop življenjskih zgodb, začinjenih z zdravo mero humorja, tragike in samokritičnosti. Njene pesmi zaznamujeta iskren pripovedni slog in izvirnost jezikovnega izražanja. »Bilbi svet« je poln barv, topline in življenja. V duetu z Gregorjem Stermeckim predstavlja Bilbi svoj glasbeni »Bilbi svet« na način, kot so vse Bilbi skladbe dejansko nastale, ob kitari ali klavirju. Iskrena, intimna spremljava postavi v ospredje besede, njihovo poetičnost in pripovednost. Prisluhnimo najljubšim skladbam z vseh treh Bilbi albumov ter skladbam Gregorjeve brodolomske poezije.
◊ BILBI – vokal in tolkala, Gregor Stermecki – kitara, klaviature

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Koncert Orkestrskega cikla

Orkester Slovenske filharmonije

Philipp von Steinaecker, dirigent; solist: Miran Kolbl, violina

17. oktober, 20.00, Dvorana Union