Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Razstava: Erna Ferjanič, Ivan Dvoršak

Razstava slik in skulptur

Narodni dom Maribor
Čet 12 APR 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Razstava bo odprta do 15. 5. 2018, ob delavnikih med 9. in 16. uro.
Vstopnine ni!

Erna Ferjanič je diplomirala je iz likovne umetnosti. Po letih pedagoškega dela in delu z lutkami je več kot desetletje vodila Grafični muzej v Rogaški Slatini in bila ob tem organizatorka številnih likovno- umetniških prireditev (delovna srečanja slikarjev, kiparjev, lončarjev, organizirala je mnoge prireditve, ki so pomenile promocijo kulturnega življenja in razvoja turistične ponudbe: slikar. kolonije, Dnevi keramike, 8 let mednarodni slikarski ex tempore, 10 let razstavni program Razstavnega salona). Vsa leta je sodelovala pri organizaciji državne prireditve Borza humorja v Rogaški Slatini. Sodelovala je pri nastajanju lokalnega časopisa Rogaške novice (tehnična urednica), oblikuje in ureja številne publikacije in knjige in je avtorica več zaščitnih znakov firm in inštitucij (knjižnica Rogaška Slatina, Knjižnica Rogatec, Ljudska univerza Rogaška Slatina, Zveza optikov Slovenije, I. OŠ Rogaška Slatina, Glasbena skupina Cressendo, Literarno društvo Sončnica Rogaška Slatina).
Ob pedagoškem delu se ves čas ukvarja s slikarstvom, kiparstvom, keramiko, grafiko, s fotografijo, grafičnim oblikovanjem, ilustrira, organizira umetniška srečanja in razstave; sodelovala je pri organizaciji nekaterih pomembnih mednarodnih umetniških projektih (Voyage, Znaki na prtih, Steklo in barve, NLP). V sodelovanju s Steklarno Rogaška je nekaj let organizirala tudi edinstveno steklarsko kolonijo (sodelovanje lik. umetnikov in steklar. mojstrov). Je tudi mentorica za tretje življenjsko obdobje (licenco je opravila pri Andragoškem inštitutu v Ljubljani preko LU Rogaška Slatina).
Ustvarja še na literarnem področju, piše poezijo (4 pesniške zbirke: Sedem križev z dr. J. Lipnikom, Mrtva roža, Pol srca, Pojem pesem) in prozo, časopisne članke.
Vsako leto je v okviru Literarnega društva Sončnica urednica Zbornika, izdala tudi spominsko brošuro ob 90-letnici Josipa Stritarja.
Za njo je preko 130 osebnih in preko 400 skupinskih razstav; razen v galerijah po Sloveniji je razstavljala tudi v bivši državi Jugoslaviji (Sarajevo, Beograd, Plevlja, Split, Zagreb, Zemun) pa v Avstriji in v Italiji, v Kanadi, na Kitajskem, na Poljskem, na Češkem, v Turčiji, Romuniji, Bolgariji, Arabskih Emiratih, Veliki Britaniji.
L. 2002 je osnovala stalno Mednarodno zbirko likovne umetnosti na dvorcu Strmol v Rogatcu. Sodelovala je na mnogih kolonijah in umetniških simpozijih doma in v tujini. Za svoje delo je prejela številne domače in tuje nagrade (14) in priznanja (16), za delovanje na področju kulture tudi priznanji občin Rogaška Slatina (l.2006) in Rogatec (l. 2004) in bila nominirana za Osebnost leta Rogaških novic.

Ivan Dvoršak, kipar in ustanovitelj forma vive v Makolah.
Za seboj ima kakšnih 60 samostojnih razstav v Sloveniji. Razstavljal pa je tudi v Nemčiji, Švici, Italiji, Hrvaški in Srbiji. Sodeloval je na številnih skupinskih likovnih razstavah tudi kot donator. Njegova stalna zbirka skulptur je na ogled v Dežnem pri Makolah, kjer je doma. Tu je leta 1997 odprl zasebno Galerijo Dvoršak. Kot zanimivost je tudi Galerija pri babici Mimi v Račah – Podova 61, kjer je v obnovljeni preko 300 let stari kmečki hiši od 2005 leta omogočil razstavljanje tudi drugim umetnikom. V Makolah je 2003 leta ustanovil Forma vivo na kar 10 km dolgi krožni poti. Leto prej je postal predsednik in ustanovitelj KUD Forma viva Makole.

Spletna stran >> ● Spletna stran >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Erna Ferjanič, slike

Ivan Dvoršak, skulpture

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Koncert Orkestrskega cikla

Nürnberški simfoniki

Howard Shelley, dirigent in pianist

28. februar ob 19.30, Dvorana Union