Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Razstava: Jure Kralj

Fotografska razstava

Narodni dom Maribor
Tor 1 OKT 09:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

V petek, 11. 10. ogled razstave ne bo možen!
Hvala za razumevanje!

Razstava bo odprta do 21. 10. 2019, ob delavnikih med 9. in 16. uro.
Vstopnine ni!

Kot mlad fotograf, ki se prebija v tujino, si vsekakor želim pokazati svoja dela tudi v svojem lokalnem mestu. V ponos mi bo razstavljati svoja dela v hramu kulture našega mesta Mariboru - Narodnem domu. Skupno bom razstavil 12 svojih del, ki bodo v večini črno bele fotografije. Večji del fotografij je bil posnet v Mariboru, ostale pa iz mojih drugih potovanj. Želel bi se karseda najbolje predstaviti, zato bom vključil, tematsko, različne fotografije - od mestnih utrinkov, abstraktnih fotografij do kralja živali – Leva.
Jure Kralj je fotografski samouk, ki rad fotografira vse od mestnega utripa do divjih živali. Svoje življenje želi napolniti s potovanji po svetu in raziskovanjem vseh najmanjših in skritih kotičkov sveta. Skozi svoje fotografije želi prikazati, kako on dojema svet pa čeprav je včasih temačen in poln nenavadnih emocij.
Svojo fotografsko pot je začel na majhni napravi imenovani iPod, ki je namenjena poslušanju glasbe. Danes pa ima v lasti kar nekaj opreme, ki mu omogoča ustvarjanje visokokakovostnih in unikatnih fotografij.
Svojo prvo razstavo je imel v lokalnem Hostelu Pekarna in drugič je bil del enodnevne razstave na Festivalu Lent. Med največje uspehe si šteje dve razstavi v tujini in sicer v Amsterdamu ter Milanu, v letu 2018. Za Jureta je bilo leto zelo uspešno, saj je uspel prodati svojo prvo fotografijo v tujino in sicer v Francijo, kar ga je zelo spodbudilo k nadaljnjem delu in ustvarjanju.
Skozi svoje delo si Jure želi spremeniti svet. Omislil si je projekt skozi katerega pri vsaki prodani fotografiji del dobička donira različnim projektom s katerimi sodeluje. Vse od organizacije za reševanje Orangutanov v Tanzaniji do društev za zapuščene živali v Mariboru.
Želi si da bi bila razstava, ki jo prireja uspešna in da se mu morda odprejo kakšna nova vrata.

Spletna stran >>

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji