Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

TriviaFest 2019

Festival trivalne literature

Vodni stolp
Pet 19 APR 17:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Vstopnine ni!

Poklon knjigam, ki jih beremo in zgodbam, ki jih pišemo.

Ste se že kdaj spraševali, kako je mogoče, da je neka knjiga tako zelo popularna, ko je sami niste mogli prebrati do konca? Ali pa ste morda eden izmed tistih, ki prebere vse, kar mu pride pod prste (ali pred oči)? Berete počasi, z užitkom, ali goltate knjige eno za drugo?

Če ste med nanizanimi vprašanji našli tudi delček sebe, se preprosto morate udeležiti letošnjega TriviaFesta.
In če se niste? Morda pa radi uživate v kozarcu odličnega vina. Ali pa se posladkate z najboljšimi slaščicami v mestu. Brez skrbi, tudi za vas bo poskrbljeno.

Lani je dogodek prinesel strokovne prispevke na temo trivialne literature in prijetno druženje udeležencev, letos pa bo program potekal nekoliko drugače. 

Najvidnejša sprememba se je začela napovedovati kar kmalu po TriviaFestu 2018, ko sta organizatorki Andreja Zalokar in Barbara Pristovnik objavili natečaj za kratko zgodbo. Temeljno vodilo festivala je postalo tudi temeljno vodilo natečaja – vsak je lahko poslal svojo zgodbo, edina pogoja za uvrstitev v izbor sta bila neobjavljenost zgodbe in omejitev dolžine.

Prispelo je izjemno lepo število del, med katerimi so bila izbrana tista, ki so s svojo izrazito pripadnostjo določenemu žanru, s svojo zgodbo, slogom ali s čim drugim našla svoje mesto v zbirki z naslovom Naključni tujci.
Avtorji zgodb so Aljoša Toplak, Darja Arh Centrih, Staša Meglič, Monika Bukovec, Franjo Frančič, Sara Vodopivec, Gabriella M. in Eva Perko, večina pa se jih bo udeležila tudi dogodka 19. aprila in tam sodelovala pri predstavitvi knjige in okrogli mizi na temo žanrske in trivialne literature. 

Uvod v predstavitev zbirke bo prispevek Ane Janžekovič Zabavno učenje, v katerem bo predstavila svoj pogled na literaturo, njeno vrednost in sporočilnost. Po strokovnem prispevku sledi predstavitev TriviaFestove zbirke Naključni tujci in okrogla miza z ustvarjalci. Pridružil se bo tudi skriti gost, sicer znan in priljubljen književni ustvarjalec, ki bo sodeloval pri okrogli mizi.

V Vinoteki Maribor Vodni stolp bodo v sodelovanju s slaščičarno Ilich in M-vini poskrbeli, da se bodo udeleženci TriviaFesta odlično počutili, ambient večstoletnega Vodnega stolpa na Lentu pa je že tako zmeraj znova izjemno doživetje.

Facebook >>

Nakup vstopnic
Deli s prijatelji

Organizator:
Fabulist d.o.o

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Poletni Art kamp in Pozor! Muzika na cesti

Poletni Art kamp vsako soboto in nedeljo; Pozor! Muzika na cesti - Grajski in Glavni trg