Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikVse predstavePredstave za šoleVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana UnionVilinsko mesto
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
Prireditve v času epidemijeVstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vilinsko mesto - Vilinski dvor

Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe

Vetrinjski dvor
Sob 29 DEC 10:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

10.00–13.00, 16.00–19.00, Vetrinjski dvor, kavarna Wetrinsky
VILINSKA ČITALNICA IGRALNICA -
skupinska branja, igranje, druženje, pravljice  
Vilinska čitalnica igralnica je prostor, kjer se srečujemo mali in veliki, ki se radi igramo, vzamemo knjigo v roke, se družimo in pletemo nova znanstva in prijateljstva.  
Igra je primarna, spontana in notranje motivirana dejavnost, preko katere se otrok uči, raziskuje in spoznava sebe in svet. Igre in igrače, ki smo jih pripravili, povabijo k urjenju gibalnih sposobnosti in spretnosti, občutenju, reševanju problemov, razvoju domišljije in ustvarjalnosti, sproščanju, uresničevanju želja, sodelovanju, razumevanju in upoštevanju drugih.
S knjigo potujemo v domišljijske svetove, spoznavamo nove besede, vzpostavljamo zaupne odnose in se sprostimo. Berimo drugim, sebi - knjiga je zaklad.
Ob pol sedmih zvečer, preden se vilinke in vilinci odpravimo spat pa še pravljica - na mehkih blazinah v krogu prijateljev - branje za sladke sanje.
Zavod MARS Maribor, Vojka Miklavc, prostovoljke in prostovoljci
 
10.00–13.00 in 16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Umetniška sobana
CIANOTIPIJA ALI MODROTISK

Cianotipija je alternativni fotografski postopek, kjer fotografija nastane s pomočjo ultravijolične svetlobe. Moder ton fotografij je značilen rezultat tega postopka. Na svetlobno občutljivo podlago polagamo predmete, ki jih sami izdelamo ali izberemo, in z njimi ustvarimo lastno kompozicijo. Voščilnica, knjižno kazalo, slika za v okvir - izbira je tvoja.  
GT22 - Mišnica, Gregor Salobir
 
10.00–13.00 in 16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Izba
PLETENI IZDELKI
 
Delavnica pletenja in izdelovanja uporabnih predmetov iz vrbovih vej. Mojster na delu, juhej!
Koloman Gomboc, Pletarstvo Kalman
 
10.00–13.00 Vetrinjski dvor, Izba
PREROKOVANJA

Tarot karte so vedeževalne karte. Ustvarjene so bile najbrž v srednjem veku, točnega podatka kje in kdaj nimamo. Najverjetneje takrat, ko so ljudje verjeli, da jim je usoda že zapisana. Poglejmo, kaj pravijo o našem življenju, priložnostih in spremembah.
Petra Božič Blagajac
 
11.00, Vetrinjski dvor, Vilinska dvorana
VILINSKI DISKO -
plesne delavnice
Novoletna plesna zabava za vse prave vile in vilince, nadenimo disko opravo, bleščice in krinolince!
Vilinski disko je norosti poln ples ob koncu leta. Če že stojite na dveh nogah in se pozibavate, če imate že svoj stil in razturavate, če ste odrasli, pa se radi s svojimi otroci zabavate, disko je veselje, bleščava, disko je zabava!
ZavodMOJa KreacijA, Mojca Kasjak
 
16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Izba
USTVARJALNI VRTILJAK: FILCAMO PREPROGO

Ustvarjalni vrtiljak so druženja, namenjena različnim interesnim skupinam mladih, starih od 13 do 29 let. Spoznavamo različne tehnike v oblikovanju, likovnih smereh, starih obrteh in v skupini ustvarjamo. Lotevamo se zanimivih projektov, izdelujemo scenske elemente, se brusimo v ročnih spretnostih, predvsem pa se družimo. Delavnice spodbujajo sodelovanje, izmenjavo znanj, idej in mnenj. Na Ustvarjalnem vrtiljaku ni napačnega vprašanja, ker se vsi učimo od vseh.
Tokrat v tehniki mokrega polstenja oz. filcanja izdelujemo veliko vilinsko preprogo.  
Povabljeni!
Zavod MARS Maribor
 
17.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder, Židovski trg
PRAVLJIČNA POT S SNEŽNO VILO
- pravljični potep
Sprehod z vilo od Vilinskega dvora do Židovskega trga in vse pravljično vmes.
Snežna vila povabi na pravljično pot. A preden se odpravimo, si naredimo svojo lutko snežinko, ki nas na potepu spremlja, si radovedno ogleduje praznične luči, ljudi, zvečer pa z nami utone v sladek sen. Vse pravljično prej in potem.
Rada Kikelj Drašler
 
20.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
TADEJ KAMPL: SILVESTER SPECIAL
- koncert
Od Vilinskega dvora se poslavljamo v velikem slogu - Tadej Kampl z gosti v jazz, funky, afro beat in pop maniri za sladokusce. Silvester special.
Habits je naslov drugega albuma enega najboljših slovenskih basistov, Tadeja Kampla, izjemnega tudi v svetovnem merilu, ki ga bo v posebnem večeru Silvester special, predstavil domači publiki. Neprofitni glasbeni projekt, pri katerem se Tadej podpisuje kot avtor, izvajalec in producent skladb, zajema šest skladb, v katerih se prelivajo zvoki jazza, funka, afro beata in popa. Projekt je bil izveden februarja 2018 v studiu Acoustic Recording v Prospect Heights, Brooklyn NY, poleg Tadeja Kampla pa so ustvarjali še Igor Lumpert, Marko Črnčec, Jonathan Barber, Josh Evans, Dejan Berden, Ana Bezjak in Bruno Domiter.  
To pa še ni vse, kar Silvester special ponuja. Prvi nasmeh na basu, kot ga imenujejo naše vilinke, prihaja s pevko Katjo Caf in pravi, da pripravlja vsega strastnega po malo. Koga še pripelje v goste - naj bo presenečenje. Obujte vilinske plesne čeveljce!
Tadej Kampl z gosti

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

Spoštovani,

sporočamo vam, da zaradi trenutnih razmer do nadaljnjega odpovedujemo vse prireditve Narodnega doma Maribor.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje,

Narodni dom Maribor