Glasba
Vsi koncertiOrkestrski cikelKomorni cikelJazz v Narodnem domuKoncerti za izvenKoncerti v parku
Gledališče
Vse predstaveAbonma Komedija in izvenPredstave za izvenProdukcije
Za mlade
Mladinski cikelOtroški abonma KekecKulturni dnevnikPredstave za šoleVse predstaveVilinsko mesto
Ostalo
Narodni dom MariborVetrinjski dvorDvorana Union
Festivali
Festival LentFestival MariborVilinsko mesto
Informacije
VstopniceNoviceArhivNarodni dom MariborProstori

Vilinsko mesto - Vilinski dvor

Festival ustvarjanja, druženja in svetlobe

Vetrinjski dvor
Pet 21 DEC 16:00
Izv
Izv
Izven

Cena vstopnice:

Vilinsko mesto 2018 - koledar dogodkov

16.00–19.00, Vetrinjski dvor, kavarna Wetrinsky
VILINSKA ČITALNICA IGRALNICA -
skupinska branja, igranje, druženje, pravljice  
Vilinska čitalnica igralnica je prostor, kjer se srečujemo mali in veliki, ki se radi igramo, vzamemo knjigo v roke, se družimo in pletemo nova znanstva in prijateljstva.  
Igra je primarna, spontana in notranje motivirana dejavnost, preko katere se otrok uči, raziskuje in spoznava sebe in svet. Igre in igrače, ki smo jih pripravili, povabijo k urjenju gibalnih sposobnosti in spretnosti, občutenju, reševanju problemov, razvoju domišljije in ustvarjalnosti, sproščanju, uresničevanju želja, sodelovanju, razumevanju in upoštevanju drugih.
S knjigo potujemo v domišljijske svetove, spoznavamo nove besede, vzpostavljamo zaupne odnose in se sprostimo. Berimo drugim, sebi - knjiga je zaklad.
Ob pol sedmih zvečer, preden se vilinke in vilinci odpravimo spat pa še pravljica - na mehkih blazinah v krogu prijateljev - branje za sladke sanje.
Zavod MARS Maribor, Vojka Miklavc, prostovoljke in prostovoljci
 
16.00–19.00, Vetrinjski dvor, Izba
PLEŠI KOLO, JABOLKO

Prazniki naj bodo dišeči. Pripravljamo jabolčne cmoke in krhlje, kot so to počele naše babice.
Zavod Mars Maribor, Vesna Gomboc
 
PREROKOVANJA
Tarot karte so vedeževalne karte. Ustvarjene so bile najbrž v srednjem veku, točnega podatka kje in kdaj nimamo. Najverjetneje takrat, ko so ljudje verjeli, da jim je usoda že zapisana. Poglejmo, kaj pravijo o našem življenju, priložnostih in spremembah.
Petra Božič Blagajac
 
16.30, Vetrinjski dvor, Vilinski oder in dvorišče, Vilinska dvorana
SANJSKO KOLO -
plesna produkcija  
Kolo v sanjah simbolizira krog življenja, neprestano gibanje, nadaljevanje poti …
Povabljeni na vožnjo s sanjskim kolesom, ki nas popelje po mirnih zasanjanih pokrajinah, dviguje oblake vilinskega prahu, živahno poskakuje po cestah, tlakovanih z domišljijo in nas na koncu potovanje odloži radostne, hrepeneče, željne novih izletov v neznano.
Plesna izba Maribor
 
17.30–19.00, Vetrinjski dvor, Umetniška sobana
POUSTVARJAMO NA PREDSTAVO SANJSKO KOLO

Po plesni predstavi Sanjsko kolo, ki si jo skupaj ogledamo, povabimo na poustvarjanje doživetja - podoživljamo in ustvarjamo.
Zavod Mars Maribor, Irena Pamič
 
19.00, Vetrinjski dvor, Vilinski oder
NIKA SOLCE -
koncert
Rahločutno uglasbena poezija Srečka Kosovela Nike Solce. Tiha misel.
Nika Solce je umetnica, ki ustvarja na področjih lutkarstva in glasbe. Pevka, skladateljica in avtorica aranžmajev svojo glasbeno govorico združuje z ljudskim izročilom. Že od rane mladosti nastopa z glasbeniki z vsega sveta in nenehno išče nove poti izražanja, tako znotraj divjih balkanskih ritmov kot indijskih duhovnih pesmi. S pomočjo izjemnega smisla za lastne melodije, ki jih prepleta z glasbo vseh celin, njene interpretacije ne dosežejo le globine duše in obenem širnega obzorja zunaj nje, temveč so tudi nadvse izvirne in avtorsko prepoznavne.
Zdi se, da se Nika vedno znova loteva projektov, s katerimi skuša preseči okvirje običajnosti in utečenosti, pri čemer združuje raznolike vplive, ki se tudi tokrat ne omejijo izključno na glasbene elemente. Po tem ko je s Sabino Khan predstavila indo-balkan projekt Zamee, na katerega je uvrstila pesmi Kam Franceta Prešerna ter Ob bregu in Na koncu vsega Ferija Lainščka, je zaslišala nagovor Srečka Kosovela. Album Nesem sončnico na rami je prinesel njegova besedila za otroke, medtem ko je s Tiho mislijo posegla po impresionističnem obdobju pesnikovega ustvarjanja za odrasle, v katerem je ubesedil doživljanje ter zaznavanje narave in vanjo skušal umestiti samega sebe. Nika Solce s Kosovelom ne komunicira, ne dela ga niti najmanj tuzemskega ali zvezdniškega. Ravno nasprotno. Tiha misel pušča, da pomislimo nanj.
Nika Solce - vokal, kitara, Igor Bezget - kitara

Prijava na e-novice

 

Pokrovitelji

V novem letu

Vam želimo ogromno sreče!

Ostanite naš obiskovalec tudi v letu 2019.

Ekipa Narodnega doma Maribor