Kekec 2013/2014
A. Lindgren: PIKA NOGAVIČKA
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

4. predstava cikla »Kekec«

nedelja, 20. 04. 2014, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN, RAZPRODANO

SLG Celje
Igrajo: Pika Nogavička - Liza Marija Grašič
Tomaž - Vid Klemenc / Blaž Setnikar
Anica - Tanja Potočnik
Gospa Žirovnik, njuna mama Jagoda, Gospa Oprezavšek, predsednica Združenja za zaščito otrok, učiteljica, Gospa Smrekar, mamina prijateljica - Minca Lorenci
Močni Adolf, cirkuški velikan, Blisk, tat, Zvonar, policist - Tarek Rashid
Cirkuški ravnatelj, Cveto, Bliskov sodelavec, Lavrič, policist, roke gospe Smrekar - Branko Završan
Kapitan Evrazij Nogavica, Pikin oče - Renato Jenček
Režiserka: Anđelka Nikolić


Dramaturginja:Tatjana Doma, scenografinja: Vesna Popović, kostumografinja: Maja Mirković, avtor glasbe: Boštjan Gombač, avtor glasbe songa Zbogom najdražja Pika: Blaž Setnikar, koreografinja: Bojana Mišić, lektor: Jože Volk, avtorica poslikave Pikinih nogavic: Nevena Kragić

Pika Nogavička je ena najbolj priljubljenih mladinskih knjig na svetu. Pika se priseli v vilo Čira čara, družbo ji delata opica gospod Ficko in njen konj, ki si ga za šalo zavihti čez rame.

Pika je nenavadna deklica. Živi sama, saj je oče kapitan Nogavička izgubljen nekje na morju, mama pa je v nebesih. Sosedova otroka Tomaž in Anica sta nad Piko navdušena, odrasle pa Pikina drugačnost moti. Odločijo se, da bodo Piko namestili v otroško zavetišče. Seveda se navihana Pika s tem ne strinja in odraslim povzroči številne preglavice.

Pika Nogavička živi po lastnih pravilih, ne uboga, ne uklanja se svetu odraslih, ne sprejema njihovi pravil. Sveta odraslih ne jemlje kot samoumevnega, ampak vedno zahteva pojasnila. Zato je za odrasle moteča, saj jih sili k razmišljanju in preoblikovanju njihovega vrednostnega sistema. Je svobodna, odraža vse otroške želje, poštena in pravična ter to zahteva tudi od odraslih. S svojo neposrednostjo, trmo, neugnanostjo in pozitivnostjo prisili odrasle, da se začnejo do otrok obnašati drugače, da jih ne jemljejo več kot otroke, temveč kot sebi enake sogovornike. 

Premiera 30. novembra 2013
Predstava traja 1 uro in 10 minut in nima odmora.

Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave.

http://www.slg-ce.si/index.php?page=pika-nogavicka

Foto: Uroš Hočevar

 

 
Nigrad

Revija Zmajček