Cikel za mlade 2017/2018
AMY
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

3. predstava Cikla za mlade

četrtek, 14. 12. 2017, ob 15:00,
Velika dvorana Narodnega doma , za red CIKEL ZA MLADE in IZVEN, RAZPRODANO

Glasbena izvedba: Tretja špila!
Mentorji: Vid Turica, Filip Vadnu, Žan Hauptman
Amy: Maja Selinšek
Video projekcija: Špela Štrucl
Scenarij: Alja Šulić, Minca Lorenci
Mentorica za igro: Minca Lorenci
Produkcija: Tretja gimnazija Maribor


Glasbeno scenska predstava

Britansko pevko Amy Winehouse po glasbenem talentu, izjemnih glasovnih zmožnostih in pomenu za razvoj popularne glasbe primerjajo z največjimi jazz pevkami, kot so Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Dinah Washington in Sarah Vaughan. Navdušuje nas tako s svojo glasbo kot z besedili, ki so osebna in izpovedna do te mere, da z njimi pravzaprav pripoveduje svojo življenjsko zgodbo. 
Zelo mlada se je Amy povzpela med glasbene zvezde, potem pa se je zaradi neizkušenosti, čustvene krhkosti, fizične izčrpanosti ter neprestane izpostavljenosti medijskim pritiskom začela vse bolj umikati in iskati uteho v alkoholu in drogah. Umrla je pri sedemindvajsetih letih zaradi posledic zastrupitve z alkoholom.
Tretja špila! je skupina dijakov iz III. gimnazije Maribor, ki v glasbenih delavnicah izvajajo pop-rock priredbe, ustvarjajo pa tudi svojo avtorsko glasbo. 
Zgodbo o Amy Winehouse nam pripovedujejo mladi glasbeniki, ki pojejo njene pesmi, katere v dramaturško zaokroženo celoto povezuje izpoved o pevkinem življenju.