Kekec 2017/2018
Astrid Lindgren: ERAZEM IN POTEPUH
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

Predstava cikla Kekec

nedelja, 7. 01. 2018, ob 11:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN
nedelja, 7. 01. 2018, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC in IZVEN

Igrajo: Blaž Dolenc, Branko Završan, Jagoda, Minca Lorenci, Manca Ogorevc, Igor Sancin, David Čeh, Rastko Krošl, Mario Šelih

Režiserka: Ajda Valcl
Avtor dramatizacije: Staffan Götestam, prevajalec: Darko Čuden
SLG Celje


Gledališka predstava

Erazem in potepuh je zgodba o devetletnem Erazmu, ki nima ne družine ne toplega doma, zato živi v sirotišnici, in o potepuhu Oskarju. Nad Erazmom bdi ne preveč prijazna gospodična Kraguljevka, ki fanta nadzoruje pri delu in ga pogosto krega in zmerja. Erazem tako zelo hrepeni po ljubeči družini in toplem domu, da neke noči pobegne iz sirotišnice. Na svoji poti sreča prijaznega in prisrčnega potepuha Oskarja, ki mu svetuje, naj se raje vrne v sirotišnico. Erazmu ta ideja ni všeč, želi ostati na svobodi in si poiskati novo družino. Kasneje si Oskar premisli in Erazmu dovoli ostati. Preživljata se s petjem in sekanjem drv starim gospem. Skupaj preživita veliko nenavadnih, nevarnih pa tudi zanimivih dogodivščin, sploh ker pobeglega Erazma marsikdo išče. V mestu razkrinkata velika tatova Lifa in Liandra. Na koncu se vse dobro izteče in Erazem nepričakovano izve, da Oskar na svetu ni sam. Ima nekoga, ki ga čaka, medtem ko se on veselo potepa. Potepuh Oskar in njegova žena Martina z odprtim srcem sprejmeta Erazma v svoj dom in mu izpolnita največjo željo, da bi imel ljubečo družino. 

Erazem in potepuh v ospredje postavlja osamljenega dečka, ki si nadvse želi ljubezni družine in prijateljev. Neomajno verjame vase in se pogumno poda na popotovaje. Zgodba o iskanju ljubezni, pripadnosti in družine je vpeta v napeto, skoraj detektivsko zgodbo o dogodivščinah Erazma in Oskarja, ki jo pisateljica začini s svojim značilnim humorjem.

Premiera septembra 2017

http://www.slg-ce.si/domov/ostalo/seznam-iger/erazem-in-potepuh

Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave. Izvaja jih Zavod MARS Maribor.
Revija Zmajček
Astrid Lindgren