Ostale prireditve 2016/2017
ATOM STRING QUARTET
Cena vstopnice
10,00 €
Pošlji prijatelju

Koncert

torek, 5. 12. 2017, ob 20:00,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Dawid Lubowicz, violina
Mateusz Smoczyński, violina
Michał Zaborski, viola
Krzysztof Lenczowski, čelo

Organizator: Zavod Etnika


Atom String Quartet so vodilna jazz skupina na Poljskem in eden najzanimivejših string kvartetov na svetu.  Štirje mladi zunaj serijski violinisti premorejo energijo v igranju, ki v popolnosti ustreza imenu, ki si so ga nadeli.  Igrajo lahkotno, igrivo  in virtuozno, vsi štirje so izvrstni improvizatorji. So prejemniki številnih domačih in tujih nagrad. Leta 2011 so za album »Fade in« dobili nagrado »Fryderyk«, ki jo podeljuje združenje poljskih proizvajalcev fonogramov v kategoriji »Jazz debitant leta«. Leto kasneje so za album »Places« prejeli enako nagrado v kategoriji »Jazz album leta«. Leta 2015 so na  9.tekmovanju »International Jazz Competition« v Bukarešti prejeli Grand Prix.

Atom String Quartet so doslej sodelovali z glasbeniki kot so Brandford Marsalis, Bobby McFerrin, Gil Goldstein, Paolo Fresu, Wolfgang Haffner, Christian von Kaphengst, Rupert Stamm, Lars Danielsson, Zohar Fresco in drugimi. 

Nastopili so na številnih evropskih festivalskih odrih: Berliner Jazztage, Jazz Baltica, Festival Veranos de la Villa Madrid, Salzburger Festspiele, Manchester Jazz Festival itd.

http://www.atomstringquartet.com/

Prodaja vstopnic: eno uro pred koncertom pred Malim odrom Narodnega doma Maribor 
Rezervacije vstopnic: zavod.etnika(at)gmail.com