Orkestrski cikel 2011/2012
BAROČNI ORKESTER LA FOLIA
Cena vstopnice
20,00 €
Pošlji prijatelju

3. koncert »Orkestrskega cikla«

sreda, 25. 01. 2012, ob 19:30,
dvorana Union, Maribor

Vodja: Robin Peter Müller, violina
Solistka: Julia Schröder, violina


Koncertni list

Letni časi

Spored:
Jean-Baptiste Lully: Letni časi, balet, LWV 15
Antonio Vivaldi: Koncerti za violino, godalni orkester in basso continuo, op. 8/1–4, »Štirje letni časi«

Italijanska beseda la folia označuje tako norčavo veselico kot  tudi priljubljeno baročno plesno temo. Glasbeniki mlade zasedbe, ustanovljene s tem imenom leta 2007, svoje poslanstvo vidijo prav v luči svojega naziva: izvajajo predvsem baročno glasbo, pri čemer si prizadevajo za avtentičnost izvedbe in živo občutenje stare glasbe skozi prizmo modernega človeka.

V žarišču zanimanja zasedbe so dela beneškega baročnega mojstra Antonia Vivaldija, čigar znana dela izvajajo presenetljivo sveže. Ob Vivaldijevih koncertih za violino nam bodo predstavili še manj znano delo, balet, prav tako na temo letnih časov, ki ga je leta 1661 napisal dvorni skladatelj francoskega »Sončnega kralja«, Ludvika XIV., Jean-Baptist Lully.

Zasedba La Folia od sezone 2010/2011 redno nastopa z lastnim ciklom v Mannheimu in sodeluje z izjemnimi solisti, ki so dojemljivi za ustvarjalno zavzetost glasbenikov. Med njimi je Julia Schröder, vrhunska violinistka, ki z lahkoto vzdržuje solistično kariero (redno nastopa na prizoriščih, kot so Dunajsko glasbeno združenje, berlinska Filharmonija in amsterdamski Concertgebouw) in delo z orkestri in komornimi ansambli (je koncertna mojstrica in vodja Komornega orkestra iz Basla, koncertna mojstrica Simfoničnega orkestra iz Barcelone, redno nastopa tudi v ansamblu Il giardino armonico).

http://www.lafolia.eu/
http://www.julia-schroeder.ch/

Generalni pokrovitelj Orkestrskega cikla

Koproducent cikla