Predstave za izven 2015/2016
CILIKA IN DRAŠEK
Cena vstopnice
10,00 €
Pošlji prijatelju

Komedija

četrtek, 11. 02. 2016, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN
četrtek, 11. 02. 2016, ob 19:30,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN
sreda, 16. 03. 2016, ob 18:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN

Avtor teksta: Tonček Žumbar
Igra, organizacija: KUD Veseli oder, Ptuj


Cilika je preprosta prleška deklina, stara blizu 50 let, še samska in živi skupaj z očetom. Ker leta ne čakajo, bi rada na vsak način dobila Drašeka, haloškega pubeca. Drašek je neroden in sramežljiv, pa še žensk se boji. Njegovi preprosti komiki se ljudje iz srca nasmejijo.  
Zgodba se začne z njunim srečanjem, kjer se večkrat spreta in prav tolikokrat pobotata, dokler vendarle ne zagori ogenj ljubezni. 
Zgodba se komično še bolj zaplete, ko Drašek obišče Ciliko na njenem domu. Tu naleti na njenega čudnega očeta. »Oča« se želi Drašeka na vsak način znebiti, vendar Drašek se ne da. 
Komični zaplet doseže vrhunec, ko se pojavi še Katika Prdulja, starejša prleška deklina, ki trdi, da je Drašek njen dečko in ga želi odpeljati. Katika prinese v zgodbo novo vedrino in polno mero humorja. Ker Cilika Drašeka ne da, Katiki ne ostane drugega kot da …. No ja, bomo videli. 

Komedija ima tri dejanja in z odmori traja uro in pol.

Predprodaja vstopnic: www.eventim.si, Petrolove črpalke, hiša vstopnic Eventim SI - Europark Maribor, Pošta Slovenije, Big Bang, Trafika 3DVA, Kompas, Hipermarket Mercator, M Holidays, Svet knjige, na dan predstave od 16.00 do 18.00 v avli Narodnega doma Maribor

www.veselioder.si