Predstave za izven 2016/2017
Cormac McCarthy: VLAK
Cena vstopnice
20,00 €
Pošlji prijatelju

Filozofska drama

torek, 16. 05. 2017, ob 20:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN

Igrata: Voja Brajović, Sergej Trifunović

Prevod: Milica in Branislav Mihajlović; režija in prilagoditev: Voja Brajović; scenografija in kostumografija: Jelisaveta Tatić Čuturilo; organizator: Dragiša Ćurguz


Predstava, ki je pripeljala v gledališče tudi tiste, ki so menili, da ne bodo gledališko občinstvo.

»Vlak je filozofska drama o dveh junakih, ki se srečata slučajno na železniški postaji… Njujini vlogi in moč se med dvema urami trajanja menjava, njujina duša pa je razgaljena na dlani. Imata samo željo, da preživita. Da ostaneta človeka.« (Jelena Paligorić, Nedeljnik)

»Produkcija Vlak je repretoarski zadetek zaradi izjemno motiviranega besedila in preciznega igranja igralcev, Sergija Trifunovića (Črni) in Voje Brajovića (Beli).« (Ana Tasić, Politika)

»Virtuoznost Sergeja Trifunovića (že dolgo neopazna tukaj) se je odlično dopolnjevala z umirjenostjo in izraznostjo Voje Brajovića, tvorila sta tandem, kateri se je v svojem neskladu, harmonično bojeval za isto stvar – človeško razumevanje in sočutje.« (Dragana Bošković, Večernje novosti)

»Zdaj se sprašuješ v čem je smisel tega mojega besedila, ali priporoča ali kritizira? Dragi prijatelj, absolutno priporoča. Ne ostaneš brez diha od površinskega in ne želiš pobegniti od nečesa kar se te ne tiče.« (Nataša Dostić, vidik gledalke)

Voja Brajović
Navdihnjen nad delom Cormaca McCarthya, edino kar želim s to predstavo je, da izzovem kritični odnos in zavest o tem kam gre ta svet. In seveda, predvsem, človekoljubje, katero ima veliko moč, da prepreči propad civilizacije. Po mojem mnenju je najboljše zdravilo za človeka in njegovo najmočnejše orožje kultura, pri čemur sta važna segmenta umetnost in beseda.

Sergej Trifunović
Na začetku vsega je beseda. Beseda, je istočasno najdražja in najcenejša stvar. Z ničemer drugim se tako lahko ne upravlja kot je le to beseda. Poskušam, da nekaj napišem za program, ampak se mi v obraz smeji nesmisel tega početja. Da bi se dalo kaj smiselno napisati, bi bila scenska postavitev tega dela nesmiselna. To ni gledališka predstava. To je nekaj s čimer se bomo vsi mi srečevali do konca življenja, ta vlak brez sprevodnika, katerega se začetna, končna in vmesne postaje ne morejo vedeti. 

Nagrade
Predstava:
Nagrada občinstva “Dalibor Foretić” (ocena 4,76), 23. Mednarodni Festival malih scena, Rijeka, 2016.
Nagrada občinstva za najboljšo predstavo, 2. MIT festival, Cetinje, 2016.
Grand Prix za najboljši partnerski odnos na odru, Mednarodni festival v Nikšiću, 2016.

Voja Brajović:
Nagrada “Žan Marolt” za najboljšega igralca, 1. Dnevi Jurislava Korenića, Sarajevo, 2016.
Nagrada za igralca večera, 5. Festival prvoizvedbenih predstav, Aleksinac, 2016.

Sergej Trifunović:
Nagrada za najboljšo moško vlogo, 5. Festival prvoizvedbenih predstav, Aleksinac, 2016.

Premiera: 24. 10. 2015
Predstava traja 115 minut

Predstava bo v srbskem jeziku.

www.go-out.si • www.facebook.com/goout.ar

Prodaja vstopnic: www.mojekarte.si/  in prodajna mesta: Petrol, OMV, Kompas, Kioski Delo Prodaja, Alpetour, M Holidays poslovalnice in Trafike 3DVA