Jazz v Narodnem domu 2016/2017
DANS DANS (BEL)
Cena vstopnice
8,00-10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

sreda, 15. 03. 2017, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Bert Dockx, el. kitare
Fred Lyenn, el. bas, klaviature
Steven Cassiers, bobni, tolkala


Jazz brez zatohlosti, rock brez smernikov in avantgarda brez zahtevnosti!

Sijajni glasbeni kolektiv Dans Dans je eden najbolj vznemirljivih bandov Belgije, pa tudi onkraj njenih meja. Slišni so vplivi skupin kot so Radiohead, Tortoise in Portishead. Občasno v njihovi glasbi odzvanja psihedelični blues, spet drugič garažni rock ali post-rock. Razpeti so med prefinjene in zadržane improvizacije ter temačne atmosfere, ki dobijo nesluten zagon in postanejo neverjetno ekstatične, še posebej, ko kitarist Bert Dockx stisne na pedale z efekti; poslušati električno kitaro na takšen način je pravo veselje!

Čeprav se je glasbeni kolektiv proslavil z domišljenimi priredbami skladb drugih avtorjev (Nick Drake, Ennio Morricone, Ornette Coleman, David Bowie, Robert Wyatt in drugi), njihov četrti album, iskrivi in prečudoviti Sand, vsebuje sko-rajda izključno avtorsko glasbo. Kot je značilno za te tri glasbenike, so skladbe zgolj izhodišče za raziskovanje še ne slišane palete glasbenih krajin in čustvovanj

Si lahko predstavljate lokalni patriotizem belgijskega časnika Humo, ki je koncert skupine Dans Dans uvrstil na 4. mesto »naj koncertov« leta 2016, ki je za seboj pustil PJ Harvey, Davida Gilmourja in še koga? Sedaj, ko prihajajo v Maribor, jih nikar ne zamudite!

http://www.bestov.be/content/dans-dans-0Foto: P. Werkles
Foto: A. Coene