Komedija v Narodnem domu 2015/2016
DIVJAK
Cena vstopnice
17,00 - 19,00 €
Pošlji prijatelju

Predstava cikla Komedija

petek, 4. 12. 2015, ob 20:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red PETEK in IZVEN

Igrajo: Uroš Fürst, Primož Pirnat, Katarina Čas

Režija: Aleksander Popovski
SiTi Teater BTC in Kreker
Dramatizacija po romanu Doppler avtorja Erlenda Loea: Simona Semenič, Milan Marković Matis, kostumi: Barbara Podlogar, scena: Barbara Kapelj, luč: David Andrej Francky


Individualna revolucija kot alternativa ideološkim revolucijam. Človek, ki se upre pravilom življenja. Nekdo, ki si drzne biti drugačen, delati tisto, kar bi si želeli vsi, pa za to nimajo poguma. Divjak.

Nekega dne se g. Divjak odloči, da bo zapustil družino z dvema otrokoma in donosno službo ter pričel novo življenje, sam, v gozdu, v  malem šotoru. Družbo mu dela mladi jelenček, čigar mamo je naš junak uplenil v borbi za preživetje. Duhovita zgodba o uporu posameznika proti novodobnim vrednotam, ekonomiji, družini, pogrošnim tv oddajami, reklamam in otroškim risankam. Divjak kot romantični junak, ki z lahkoto in humorjem premika meje, v katere smo ujeti.  Na koncu si tudi sami zaželimo, da bi postali del njegove nove družine na pohodu proti ultimativni svobodi.

Mednarodno priznani makedonski režiser Aleksander Popovski, absolutni zmagovalec Dnevov komedije 2014 (TAK SI / SiTi Teater BTC in Kreker, Misterij Buffo / SNG Drama) ter odlična igralska zasedba v postavi Uroš Fürst (Jamski Človek, 700 ponovitev v 13-tih letih), Katarina Čas in Primož Pirnat, obetata novo uspešnico  v produkciji SiTi Teatra BTC.

Predstava traja 1 uro in 35 minut.