Jazz v Narodnem domu 2015/2016
DKV TRIO (USA)
Cena vstopnice
10,00-12,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

sobota, 7. 11. 2015, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma

Hamid Drake (bobni, tolkala)
Kent Kessler (kontrabas)
Ken Vandermark (saksofoni, klarinet)


Če kdo, potem je skupina DKV ključno vplivala na razvoj jazzovske renesanse v Chicagu. Kar 13 let smo morali čakati redko priložnost, da se bodo ti trije prezaposleni glasbeniki iz Chicaga ponovno zbrali v Mariboru in zažgali klub Narodnega doma z eksplozivnimi poliritmi, v soul, funk in blues glasbi zakoreninjenimi melodijami in spontanim prepletom glasbe različnih kultur in kontinentov. Vroča in plesna glasba za ambiciozne, ki obeta enega najboljših koncertov letošnjega leta! 

Bobnanje Hamida Drakea kroji in bogati jazz najdlje časa – 17 let je bil osebna izbira v skupinah Dona Cherrya, danes je eden najbolj dejavnih bobnarjev v jazzu - sodeluje z legendami, kot so Pharaoh Sanders, Adam Rudolph, Bill Laswell, Peter Brötzmann ali Joe Morris – po drugi strani pa je aktiven v kopici reggae in world music bandov.
Kent Kessler je od časov, ko je začel igrati pri NRG Ensemble, starostah chikaškega energičnega jazza, velik basist, in to ne le po postavi - v Chicagu je redni član ritem sekcij Kena Vandermarka, Petra Brötzmanna in iskan godalec pri mnogih drugih skupinah v Evropi in ZDA.
Klubski znanec Ken Vandermark je prejemnik jazzovske »nobelove nagrade« McArthur genius award in hiper-kreativna osebnost ki v številnih zasedbah združuje afroameriški in evropski pristop k sodobnemu jazzu. 

http://www.allmusic.com/artist/dkv-trio-mn0000952847
Medijski pokrovitelj