Kulturni dnevnik 2016/2017
DUO LIMONIUM: SPOZNAVAJMO SKLADATELJE
Pošlji prijatelju

Kulturni dnevnik

sreda, 1. 02. 2017, ob 10:00,
Dvorana Union, za red ORANŽNI RED, PIZZICATO
sreda, 1. 02. 2017, ob 11:00,
Dvorana Union, za red PIZZICATO, VIJOLIČNI RED
četrtek, 9. 02. 2017, ob 10:00,
Dvorana Union, za red MODRI RED, CRESCENDO
četrtek, 9. 02. 2017, ob 11:00,
Dvorana Union, za red RDEČI RED, CRESCENDO

Ljiljana Kobal, flavta; Mladen Bucić, kitara


Pri pol-urnem programu za najmanjše - Spoznajmo skladatelje: Jazzy, Bluesy, gre za poučen koncert, kjer otroci - tudi interaktivno - spoznajo pomembne in znane skladatelje glasbene zgodovine - po njihovi resni ter tudi zabavni plati.

Duo Limonium, ki je dobil ime po roži, deluje od leta 2006 in je od takrat nastopil na več prizoriščih po Sloveniji. Repertoar dua sestavljajo dela vseh glasbeno – stilnih obdobij, od renesanse do 21. stoletja, glasba, ki ne sodi v strogi okvir klasične glasbe ter tudi avtorska dela.
Ljiljana Kobal je diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Borisa Čampe. Izpopolnjevala se je na številnih mojstrskih flavtističnih tečajih in delavnicah, tudi za staro glasbo.
Koncertira predvsem v komornih zasedbah, kljunasto in prečno flavto poučuje na Glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani. Mladen Bucić je diplomiral na Glasbeni akademiji v Zagrebu v razredu prof. Istvana Römerja, specialistični kitarski študij pa je končal v razredu prof. Thomasa Müllerja Peringa na Visoki šoli za glasbo "Franz Liszt" v Weimarju. Solistično in v različnih komornih zasedbah (Revolucionario, Distango) je koncertiral v več evropskih državah. Je profesor kitare na Konservatoriju za glasbo in balet Ljubljana. Ljiljana in Mladen od leta 2015 z mezzosopranistko in flavtistko Rebeko Hren Dragolič sestavljata trio RE-LA-MI.

Poustvarjalnica: ZAVOD MARS MARIBOR, kolaž- glasbena abeceda