Komorni cikel 2015/2016
EVA-NINA KOZMUS, flavta; KARMEN PEČAR, violončelo; MOJCA ZLOBKO VAJGL, harfa
Cena vstopnice
8,00 - 14,00 €
Pošlji prijatelju

2. koncert Komornega cikla

ponedeljek, 14. 12. 2015, ob 19:30,
Dvorana Union, Maribor, za red KOMORNI CIKEL in IZVEN Koncertni list

Spored:
J. lbert, M. Bruch, G. Rossini,C. Debussy, N. Paganini, M. Ponce, F. Godefroid, M. Ravel, A. Oelschlegel

Včasih glasbene sinergije presegajo standardne formalne zasedbe in ustvarijo nevsakdanjo kombinacijo glasbil, ki prebudi radovednost in na naše odre prinese svežo zvočno barvitost. Takšen poskus je ansambel treh izjemnih slovenskih glasbenic, ki so se združile leta 2014 in se uspešno predstavile občinstvu s celovečernim programom za flavto, violončelo in harfo. Hitro so sledila vabila za ponovne nastope, zato glasbenice z veseljem skupaj nastopajo še naprej.

Spomnimo se: flavtistka Eva-Nina Kozmus je zmagovalka evrovizijskega tekmovanja mladih glasbenikov 2010, doslej edina Slovenka, ki ji je uspelo osvojiti ta pomembni naslov.
Violončelistka Karmen Pečar je prejela 3. nagrado na istem tekmovanju leta 2002, pred tem pa je kot trinajstletnica izvedla Elgarjev koncert za violončelo z orkestrom Slovenske filharmonije in zablestela kot eden najsvetlejših glasbenih talentov pri nas. Zdaj zrela glasbenica, redno koncertira in sodeluje s priznanimi kolegi širom sveta; izdala je tudi že dve samostojni zgoščenki.
Mojco Zlobko Vajgl poznamo kot našo vodilno harfistko z bogato mednarodno kariero in plodovitimi sodelovanji z glasbeniki, kot sta prvi flavtist Dunajskih filharmonikov Dieter Flury in mezzosopranistka Bernarda Fink.

Čeprav za zasedbo flavte, violončela in harfe ni bilo napisanih prav veliko izvirnih skladb, so glasbenice iz mnogo širše glasbene zakladnice izbrale tisto glasbo, ki po značaju, barvi ali preprosto po pravem občutju lahko zazvenijo pristno tudi v njihovem triu. Na sporedu bodo tako dela lberta, Brucha, Rossinija, Debussyja, Paganinija, Ponceja, Godefroida, Ravela in Oelschlegela.Eva-Nina Kozmus
Karmen Pečar
Mojca Zlobko Vajgl