Festival Maribor 2016
Festival Maribor 2016: MOZARTOVA ČAROBNA PIŠČAL
Cena vstopnice
3,00 do 10,00 €
Pošlji prijatelju

ponedeljek, 12. 09. 2016, ob 17:00,
dvorana Union, za IZVEN

The Classic Buskers


 Program Festivala Maribor

Festival Maribor, posvečen vrhunski klasični glasbi, bosta letos navdihovala otroški duh in radovednost!
Festival Maribor, ki bo domačo poletno festivalsko sezono zaključil med torkom, 6. septembrom in soboto, 17. septembrom 2016, je letos navdihnil otrok.
Otrok, otroški in otročji je vse tisto, kar je razigrano, drzno in radovedno, ter nenazadnje tudi majhno, a obenem odprto za novo in pustolovščine. V zakladnici glasbenih del pa najdemo mnogo skladb, ki so napisane za otroke ali pa so se poskušale vživeti v njegovo dušo in svet. 

Klasičnoglasbene priredbe ansambla The Classic Buskers spremlja opozorilo: ni prav nobenih dolgočasnih vložkov! Mozartova čarobna piščal je popolnoma nova predstava, ki so jo prosto po Mozartovi brezčasni umetnini Čarobna piščal pripravili inventiven dvojec in čarovnik Neil Henry. Domiselna izvedba poudarjeno izpostavlja tako zabavne kot tudi čarobne aspekte Mozartove spevoigre in vsebuje na videz nemogoče trike in iluzije.

Virtuozni flavtist Michael Copley igra na številnih flavtah, panovi piščali in trstenkah vseh vrst, karizmatični in vsestranski Ian Moore pa preseneča na svoji klavirski harmoniki. Glasbenika bosta pokazala, kar najbolje znata: predstavo s številnimi vizualnimi šalami in s sodelovanjem občinstva, kar bo nekaterim omogočilo novo glasbeno izkušnjo, drugim pa prijeten uvod v radosti klasične glasbe.

Predstava vsebuje znamenito pesem »Das Klinget So Herrlich«, ki jo bodo otroci iz občinstva pobližje spoznali v zboru z zvončki. Slišali boste tudi slavno arijo Kraljice noči v preobleki, ki je prav gotovo ne boste nikoli pozabili!


PRODAJA VSTOPNIC 
Na spletni strani Festivala Maribor in v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor ter uro pred začetkom na prizorišču koncerta. 
Posebne ugodnosti veljajo za invalidne osebe, brezposelne ter mlade!

Festival Maribor 2016, 6.–17. september 2016
Prepustite se otroški radovednosti in raziščite celoten program festivala na www.festivalmaribor.si!

Facebook ● Blog ● Twitter ● Instagram ● YoutubeThe Classic Buskers (foto Thure Etzold)