Festival Maribor 2016
Festival Maribor 2016: POPOTOVANJE
Cena vstopnice
15,00 €
Pošlji prijatelju

nedelja, 11. 09. 2016, ob 19:30,
Kazinska dvorana, SNG Maribor, za IZVEN

Josef Wagner, basbariton
Christian Schmidt, klavir


 Program Festivala Maribor

Festival Maribor, posvečen vrhunski klasični glasbi, bosta letos navdihovala otroški duh in radovednost!
Festival Maribor, ki bo domačo poletno festivalsko sezono zaključil med torkom, 6. septembrom in soboto, 17. septembrom 2016, je letos navdihnil otrok.
Otrok, otroški in otročji je vse tisto, kar je razigrano, drzno in radovedno, ter nenazadnje tudi majhno, a obenem odprto za novo in pustolovščine. V zakladnici glasbenih del pa najdemo mnogo skladb, ki so napisane za otroke ali pa so se poskušale vživeti v njegovo dušo in svet. 

Spored
Franz Schubert: Labodji spev, D. 957
Richard Strauss: Izbor mladostnih samospevov (Einkehr, Winterreise, Husarenlied, Nebel, Soldatenlied)
Ralph Vaughan Williams: Pesmi s popotovanj

Avstrijski basbariton Josef Wagner, ki je svoje pevsko mojstrstvo brusil tako na opernih odrih kot v sodelovanju z nekaterimi vodilnimi glasbeniki koncertnih odrov, nas bo z nam že znanim pianistom Christianom Schmidtom povabil na popotovanje v bližnje in oddaljene svetove romantičnega samospeva. Večer bo odprla zadnja Schubertova zbirka samospevov, Labodji spev, s katero je skladatelj še zadnjič svetu razprl svoje intenzivno notranje doživljanje uglasbene lirike. Recital se bo iztekel v britanski navezavi na Schubertovo izročilo in njegovo vplivno zbirko Zimsko popotovanje. Ralph Vaughan Williams je s ciklom samospevov zarisal svoje občutenje popotovanja skozi domače in tuje prostore, popotovanja, s katerim ta angleški skladatelj v povsem samosvojem slogu zariše vzporednice doživljanja zunanjega sveta s preiskovanjem človekove notranjosti.

Vmes pa izlet v nekaj dobesedno otroškega. Umetnika bosta namreč pokukala v skladateljske začetke Richarda Straussa, ki se je pozneje s svojim ustvarjanjem profiliral kot še en pomemben člen v nizu največjih mojstrov samospeva. Z velikim zanimanjem bomo prisluhnili izboru njegovih zgodnjih samospevov!


PRODAJA VSTOPNIC 
Na spletni strani Festivala Maribor in v Informacijski pisarni Narodnega doma Maribor ter uro pred začetkom na prizorišču koncerta. 
Posebne ugodnosti veljajo za invalidne osebe, brezposelne ter mlade!

Festival Maribor 2016, 6.–17. september 2016
Prepustite se otroški radovednosti in raziščite celoten program festivala na www.festivalmaribor.si!

Facebook ● Blog ● Twitter ● Instagram ● YoutubeJosef-Wagner (foto Steve Haider)
Christian Schmidt (foto Pilo)