Cikel za mlade Furioso 2014/2015
GLASBENA PREDSTAVA KOREPETITOR
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

2. predstava Cikla za mlade

četrtek, 13. 11. 2014, ob 15:00,
dvorana Union, Maribor, za red FURIOSO in IZVEN

Glasbeno gledališče Trubadur


Spored:
Jože Privšek / Frane Milčinski Ježek: Kako sva si različna
Jože Privšek / Elza Budau: Samo nasmeh je bolj grenak
Mojmir Sepe / Dušan Velkavrh: Med iskrenimi ljudmi
Tadej Hrušovar / Dušan Velkavrh: Vsak je sam
Jure Robežnik / Dušan Velkavrh: Mlade oči
Tomaž Domicelj: Življenje je lepo
Jože Privšek / Miroslav Košuta: Zlati prah
 

S predstavo Korepetitor se vračamo v našo bližnjo zgodovino, v zlate čase slovenske popevke. Mladi obiskovalci bodo imeli priložnost, da se seznanijo z nekaterimi izrednimi skladatelji iz šestdesetih in sedemdesetih let prejšnjega stoletja – od Jureta Robežnika, Mojmirja Sepeta, Jožeta Privška, Tadeja Hrušovarja idr.
V tem obdobju so skladbe odlikovala odlična besedila, izvrstni aranžmaji ter pevci, ki še danes veljajo za izjemne vokaliste. Maja 1962 sta na 1. festivalu slovenske popevke Bled ‘62 v Festivalni dvorani na Bledu za obiskovalce v dvorani ter radijske poslušalce in televizijske gledalce prepevala Majda Sepe in Nino Robič z zabavnim orkestrom takratne RTV Ljubljana pod vodstvom dirigenta Jožeta Privška.
»Sredi zvezd, noč in dan, se vrti ta svet, zemlja pleše …« Legendarne stihe je zapisal pesnik Gregor Strniša in zanje prejel nagrado za najboljše besedilo, melodijo je prispeval Mojmir Sepe.
Sledile so številne melodije in popevke, ki danes veljajo za zimzelene: Mandolina, Poletna noč, Ura brez kazalcev, Trideset let, Na vrhu nebotičnika, Med iskrenimi ljudmi, Pegasto dekle, On je rekel sonce, Vrača se pomlad, Samo nasmeh je bolj grenak, Dan neskončnih sanj

http://glasbeno-gledalisce-trubadur.weebly.com/
Sopokrovitelj Cikla za mlade
Boštjan Grabnar
Natalija Š. Cilenšek