Cikel za mlade Pizzicato 2011/2012
Glasbeno gledališče Trubadur: RADOVEDNI OBLAČEK
Cena vstopnice
5,00 €
Pošlji prijatelju

2. koncert »Cikla za mlade«

torek, 8. 11. 2011, ob 14:00,
Dvorana Union Maribor, za red PIZZICATO 2
četrtek, 10. 11. 2011, ob 14:00,
Dvorana Union Maribor, za red PIZZICATO 1

Avtorica: Natalija Š. Cilenšek
VREMENAR: Jure Rozman
TOLKALA:Jure Rozman
OBLAČEK: Natalija Š. Cilenšek


Glasbena pravljica

Vremenar vestno opravlja svoje delo in ljudem napoveduje vreme. Tako Oblaček dobiva navodila, kje se mora namestiti, da bo vremenska napoved pravilna. Vendar pa je naš Oblaček pravi nagajivček, nerad uboga, radovedno vtika svoj nosek, kamor ne bi smel in kar po svoje poskuša krojiti vreme. Zaradi tega nekega dne nastanejo vremenske težave. Na jasnem nebu se pojavi smrtonosni tornado, ker se  oblaček ni pravi čas pridružil svoji čredi oblakov. Bori se za svoje življenje. Ob tem pa vidi  tudi ljudi in živali, ki trpijo v tornadu. Komaj mu uspe priti do svojih bratov oblakov in poskrbeti za oblačno nebo, ki zapre tornadu pot. Iz te izkušnje se Oblaček veliko nauči.


Med našimi mlajšimi abonenti zelo priljubljeno Glasbeno gledališče Trubadur bo tudi v tej sezoni pripravilo dve zanimivi glasbeni pravljici, ponovno z zabavno in aktivno soudeležbo občinstva pri predstavah, in sicer Radovedni oblaček  za najmlajše ter Harfiolo za nekoliko starejše. Avtorica obeh zgodbic, Natalija Š. Cilenšek, je v vsebino znova vnesla moralne vrednote, tokrat o medsebojnem sodelovanju, pomoči v stiski in vztrajnem delu, ki obrodi sadove.

Cilenškova je kot predana glasbena pedagoginja avtorica glasbenih igric, ki jih pod okriljem Glasbene mladine Slovenije in Glasbenega gledališča Trubadur uprizarja otrokom širom Slovenije in poskuša resno glasbo na čim enostavnejši, a nič manj čaroben in umetniško tehten način pripeljati med šolsko mladino. Pri izvedbi svojih predstav sodeluje z enako predanimi in zavzetimi glasbeniki, ki oživijo številne like in se prikupno povežejo z občinstvom.

Po predstavah kreativne delavnice – Pizzicato in Crescendo poustvarjalnice.
Lumar