Kulturni dnevnik 2017/2018
GLEDALIŠKI LABIRINT IN UČNA URA GLEDALIŠKEGA BONTONA
Pošlji prijatelju

Kulturni dnevnik

četrtek, 9. 11. 2017, ob 10:00,
SNG Maribor, za red MODRI RED
četrtek, 16. 11. 2017, ob 11:00,
SNG Maribor, za red RDEČI RED

Drama SNG Maribor v povezavi z Zavodom MARS Maribor in Kulturnim dnevnikom.


 O Kulturnem dnevniku

Gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov
Učence bomo popeljali v labirint Slovenskega narodnega gledališča Maribor kjer bodo odkrivali skrivne prostore, ki jih ob obisku predstave sicer ne vidijo: zaodrje z zapletenim sistemom scensko-odrske tehnologije, gledališke delavnice, v katerih mojstrice in mojstri izdelujejo opremo, skladišča, kjer se ta hrani, pa vijugaste hodnike, ki vodijo pod odre s skritimi loputami. Izbrskali bodo zanimivosti iz več kot 160-letne zgodovine gledališča v Mariboru. Skozi vznemirljivo pustolovščino bodo spoznali nekatere gledališke poklice, ki ohranjajo znanja in spretnosti mojstrov šiviljskih, čevljarskih, lasuljarskih in drugih dragocenih obrti, ter se seznanili z različnimi načini umetniškega in tehniškega ustvarjanja gledališke umetnosti. Na cilju pa jih čaka gledališki zaklad.

Učna ura gledališkega bontona
Zabavna učna ura, ki temelji na skupinskem delu z igro vlog, vodi skozi vse trenutke obiska kulturnega dogodka in priprave nanj: kako se nališpamo, kdaj prispemo na kraj dogodka, kako pridobimo vstopnico, kako vstopimo v dvorano, kako sedimo, kako in kdaj ploskamo, kdaj in kako zapustimo dvorano. Preizkusimo kaj je primerno in česa si nikakor ne smemo privoščiti … razen pri učni uri gledališkega bontona, kjer se ob Napaki lahko vsi odlično zabavamo.

Program v sklopu projekta Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov je nastal v povezavi z Zavodom MARS Maribor in Kulturnim dnevnikom.