Ostale prireditve 2015/2016
HUMANITARNI KONCERT 2016
Cena vstopnice
10,00 €
Pošlji prijatelju

sobota, 4. 06. 2016, ob 19:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN

Organizator: Inner Wheel klub Maribor - humanitarno združenje žensk


Vsi nastopajoči se odrekajo avtorskemu honorarju.
Izkupiček od koncerta namenjamo socialno ogroženim otrokom in za pomoč pri nakupu instrumenta mlademu glasbeniku.

Program: 

I. del

Bina Štampe Žmavc,  poezija
Vasko Atanasovski, saksofon
Dražba 4 avtorskih odtisov Alenke Sottler iz knjige Pesem za liro
Evridika, zlata medalja za knjižno ilustracijo združenja ameriških ilustracij, New York, februar 2016 
Orfej
Zaljubljeni Orfej
Sfinga

II. del

Klavirski trio (Komorna zasedba Konservatorija za glasbo in balet Maribor)
Ajda Pušaver, violina
Jakob Ivačič, klavir
Ariel Vei Atanasovski, violončelo
Program:
Kleines trio über Französische Volklieder, Opus 46b, 1. in 4. stavek (A. Rowley)
Love theme from the Godfather (N. Rota)

Duo oče in sin
Ariel Vei Atanasovski, violončelo in Vasko Atanasovski, kitara
Program:
Nožici (V. Atanasovski)
Makedonsko devojče (trad.)
Zrelo je žito (trad.)

Ariel Vei Atanasovski  je mlad violončelist, ki se naslednje leto vpisuje v srednjo glasbeno šolo. Kljub mladosti je z glasbo povezan že od malih nog in je poleg uspešnega dela na glasbeni šoli Maribor že več let aktiven v različnih zasedbah. Uglasbil je že veliko besedil in poezije. Nekaj tega materiala je tudi posnetega v sodelovanju z odličnimi in priznanimi glasbeniki, kot je npr. Igor Bezget. Že tretje leto deluje tudi zasedba oziroma 'bend' Waldorfske šole, ki se imenuje 'Iziwei'. Tudi za to zasedbo, v kateri je sicer aktiven kot violončelist in vokalist, je Ariel prispeval več svojih skladb. Vseskozi pa ga na glasbenem popotovanju spremljata seveda mama Tina Sovič in oče Vasko Atanasovski, prav tako oba glasbenika. Nocoj se nam bo predstavil v duu s svojim očetom ter s komornim triom Konzervatorija za glasbo in balet Maribor.

Saksofonist in flavtist Vasko Atanasovski je znan predvsem po transžanrskih sodelovanjih s svetovno znanimi jazz, rock, klasičnimi in tradicionalnimi glasbeniki ter po mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov.
S svojo glasbo je prekrižaril že veliko sveta, od Indije, Kitajske, Argentine, ZDA in Evrope, kjer je nastopil na mnogih imenitnih prizoriščih, kot so: Festival Ljubljana, Town Hall New York, Jazz festival Atene, International festival Muenster, Sava Centar Beograd, Sally Can't Dance festival Beijing, Mood Indigo Bombay, Niceto (Buenos Aires) itd. Sodeloval pa je z imeni, kot so Vlatko Stefanovski, Marc Ribot, Hindi Zahra, Living Colour, Tommy Emmanuel in mnogi drugi.
Je ustanovitelj številnih glasbenih zasedb in tudi skladatelj za komorne, orkestralne in zborovske sestave ter za lutkovne, plesne in gledališke predstave. Do sedaj je izdal že 12 albumov, pred kratkim pa je največja založba na Balkanu, Croatia Records, izdala album 'Best of Vasko Atanasovski', kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med zelo redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Bina Štampe Žmavc, pisateljica, pesnica, dramatičarka in režiserka, je študirala primerjalno književnost na ljubljanski Filozofski fakulteti. Ukvarjala se je z improvizacijskim gledališčem in vodila Pionirsko dramsko gledališče v Celju, študirala je tudi solo petje. Piše poezijo, prozo in dramatiko. Najobsežnejši je njen opus del za otroke in mladino. Zanj je prejela številne tuje in domače nagrade (za Muco Mehkošapko je dobila 2. nagrado Janusza Korczaka v Varšavi leta 2000, za Škrata s prevelikimi ušesi nagrado Parole senza frontiere v Trentu leta 2004, za knjigo Cesar in roža pa je dobila leta 2010 Večernico).
Odlična je tudi kot avtorica poezije za odrasle. Pri Založbi Pivec je konec 2015 izšla njena Pesem za liro, v kateri se skozi mit o Orfeju in Evridiki preizprašuje o pomenu poezije in umetnosti nasploh v sodobnem času. Knjigo je vrhunsko ilustrirala Alenka Sottler in za ilustracijo Evridike prejela zlato medaljo Združenja ameriških ilustratorjev, eno največjih možnih svetovnih nagrad.

Vstopnice po 10,00 € dobite pri članicah kluba in na prodajnih mestih Eventima www.eventim.si

http://innerwheelmb.si/Ariel Vei Atanasovski
Vasko Atanasovski
Bina Štampe Žmavc