Ostale prireditve 2015/2016
Jan Rozman: SENZASENSO
Cena vstopnice
5,00 €, 6,00 €
Pošlji prijatelju

2. sezona sodobnih uprizoritvenih umetnosti Nagib na oder

sobota, 20. 02. 2016, ob 20:00,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Nastopata: Jan Rozman, Alja Ferjan
Dramaturgija, kostumi, oblikovanje luči: Petra Veber, produkcija: Pekinpah Kink Kong, koprodukcija: Qulenium, partnerji: Nagib, Maribor, Bunker, Ljubljana, RedSapata Tanzfabrik, organizacija: Društvo Nagib v sodelovanju z Narodnim domom Maribor in 31. zimsko plesno šolo (JSKD)


Senzasenso je prostor, kjer ne najdem pomena.
Senzasenso je stanje nemira, ki ne vodi nikamor.
Senzasenso je ideja, ki se je ponesrečila.
Senzasenso je misel, ki razpada.
Senzasenso je trenutek, ko izgubim nadzor.
Senzasenso je predstava o norosti

Senzasenso je plesna predstava Jana Rozmana, ki ustvarja paralelni svet današnji naravni resničnosti. Predstava poizkuša ustvariti eko-futuristični prostor, kjer je človeško bitje umeščeno ob bok abstraktnim bitjem, ki vznikajo iz nastale pokrajine. Na humorno-metafizičen način prevprašuje nastanek vesolja iz niča, evolucije življenja iz nežive materije ter (ne)zmožnost pristnega sobivanjskega razmerja med človekom in naravo.
Rozman zavzame kritično, a produktivno, stališče do vprašanj konstrukcije življenjskega sveta ter ovrednoti dosedanji razvoj človeštva s pomočjo metaforične transformacije, ki mrtvo pokrajino staplja z živimi organizmi. Predstava tako v isti sapi preklinja ponoreli svet (post)industrijske odtujenosti in se klanja vztrajnim spiralnim naporom humanističnega iskanja smisla v razmerju med človeškim in naravnim. To ne počne skozi prakticiranje družbenega, ampak predvsem čutno-ekološkega pogleda na možnost vzpostavitve kontur nove človeške eksistence v današnjem "post-naturalnem" svetu.
Predstava je nastala v okviru dvoletnega avtorskega projekta Kodeks Jana Rozmana in je podprta s strani Ministrstva za kulturo RS

Posnetek

Cena vstopnic: 6,00 €; 5,00 € (dijaki, študenti, upokojenci, samozaposleni v kulturi), 2,00 € (s kartico 31.zimske plesne šole), za brezposelne vstop prost! (s potrdilom)¨
Zaradi tehničnih potreb je število obiskovalcev omejeno na 51!

2. sezona sodobnih uprizoritvenih umetnosti "Nagib na oder"
predstavlja nadaljevanje prvega poskusa kontinuiranega prikaza slovenske in svetovne sodobno uprizoritvene produkcije v Mariboru nasploh do sedaj. Vrhunskost in uspešnost trenutno edinega tovrstnega rednega programa v Mariboru potrjuje tudi posebna nagrada Ksenije Hribar (vodji in producentki programa), ki jo vsaki dve leti v okviru slovenske plesne platforme Gibanica podeljuje Društvo za sodobni ples.
www.nagib.siFoto: M. Lukić