Jazz v Narodnem domu 2015/2016
JEMEEL MOONDOC QUARTET (USA)
Cena vstopnice
8,00-10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

sobota, 30. 01. 2016, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma

Jemeel Moondoc, saksofon; Matthew Shipp, klavir; Hilliard Greene, kontrabas; Newman Taylor Baker, bobni


Jemeel Moondoc, ki le redko zaide na evropska tla, otvarja jazzovsko sezono z ekskluzivnim slovenskim nastopom v Mariboru.

Je eden najvidnejših izvajalcev temnopolte tradicije newyorških pihalcev, ki s pričujočim kvartetom predstavlja smetano afroameriških glasbenikov iz New Yorka. »Black mystery music« je večno inovativen in kreativen pristop k jazzovski zgodovini in sodobnosti. Tako tudi ne preseneča, da igranje Jemeela Moondoca primerjajo z velikim Charliejem Parkerjem, njegove bogate in kompleksne aranžmaje pa s skladbami Charlesa Mingusa.
Kvartet je skromno rečeno izjemen: za klavirjem slišimo enega vodilnih newyorških pianistov Matthewa Shippa, ritmično sekcijo pa poganjata basist Hilliard Greene, ki je bil več kot 20 let vodja skupine Jimmyja Scotta in bobnar Newman Taylor Baker, ki je igral z Joem Hendersonom, McCoyjem Tynerjem, Ahmadom Jamalom, Loujem Donaldsnom, Reggiejem Workmanom in številnimi drugimi.
Četverica skromnih, a v poznavalskih krogih opevanih newyorških glasbenikov, združuje štiri desetletja izkušenj in nadaljuje temnopolto tradicijo afroameriškega jazza.

www.jemeelmoondoc.com ● www.matthewshipp.com ● www.hilliardgreene.com ● https://www.facebook.com/ntbsd1
Medijski pokrovitelj