Jazz v Narodnem domu 2014/2015
JOSHUA ABRAMS NATURAL INFORMATION SOCIETY (USA)
Cena vstopnice
8,00 - 10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

četrtek, 23. 04. 2015, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Joshua Abrams (gimbri, kontrabas)
Lisa Alvarado (harmonij, gong)
Frank Rosaly (bobni, tolkala)


Multiinstrumentalist Joshua Abrams je doslej objavil osem albumov, sodeloval pri več kot sto ploščah, napisal filmsko glasbo za »Life itself« Steve Jamesa, za »The Interrupters«, ki si je prislužil nagrado emmy in za »The trials of Muhammad Ali« Billa Siegela.

Časnik New York Times je njegovo ploščo »Natural Information« označil za »glasbo, ki se spogleduje z ritualnim zvokom, a ne pozablja na sodobno.«
Revija The Wire pa je ploščo uvrstila na spisek 50 najboljših albumov leta 2010. Album »Known unknown« je bil v reviji The Village Voice uvrščen na spisek desetih najboljših jazz albumov leta 2013.

Kot basist je sodeloval in snemal s tako raznovrstnimi glasbeniki, kot so The Roots, Toumani Diabate, Joe McPhee, Fred Anderson in Hamid Drake.

V središču zasedbe, ki prihaja v Slovenijo na prvi in edini koncert, je zvok lutnje severozahodnega afriškega ljudstva Gnawa, znane pod imenom gimbri, s katero Abrams pričara ritmične in hipnotične zvočne pokrajine, podobne zdravilnim ritualom afriških ljudstev. Vanje vpleta multikulturno izkušnjo indijske rage, psihedeličnega rocka, jazza in svetovne godbe.

Dobrodošli na zvočnem potovanju po glasbah izgubljenega sveta!


eremite.com/album/mte-53
Radio Si