Kulturni dnevnik 2015/2016
Kulturni dnevnik - PREDSTAVITEV
Pošlji prijatelju

Kulturni dnevnik je kulturno-izobraževalnem programu, ki že osmo leto zasleduje cilj vzgajanja mladih v kritičnega in občutljivega gledalca in soustvarjalca kulturnih prireditev. Kulturni dnevnik zajema celostno paleto devetih kulturnih dogodkov, ki so nadgrajeni s poustvarjalnicami, v katerih lahko učenci na temo predstave oziroma koncerta podoživijo in ponotranjijo dogajanje.

Kulturni dnevnik je izpostavljen v Nacionalnem programu za kulturo 2014-2017 kot primer dobre prakse
pri doseganju ciljev Kulturno umetnostne vzgoje kot vzgoje za ustvarjalnost slehernega posameznika in razvoj njegovih sposobnosti, kar je za projekt posebno priznanje.

Kulturni dnevnik je za udeležence, organizirane šolske skupine, brezplačen projekt, ki je nastal z namenom, da spodbudimo šolajočo se mladino k lastnemu angažmaju in ustvarjanju ter obisku kulturnih ustanov, hkrati pa jim omogočimo, da čim bolje spoznajo različne poklice s področja kulture.
Šolam, ki za obisk dogodkov potrebujejo prevoz, tega v sodelovanju z lokalnim avtobusnim prevozom omogočamo brezplačno.

Kulturni dnevnik je edini mariborski kulturni program, ki združuje veliko večino mariborskih osnovnih šol ter vse vidnejše kulturne ustanove v mestu in zagotavlja celosten vpogled v kulturne vsebine Mestne občine Maribor. 

V šolskem letu 2015/16 izvajamo program za štiri rede:
ZELENI (3. razred, torki od 10.00 do 12.00),
RUMENI (3. razred, torki od 11.00 do 13.00),
MODRI (5. razred, četrtki od 10.00 do 12.00) in
RDEČI (5. razred, četrtki od 11.00 do 13.00).

Vsak red ima v obdobju oktober 2015 – junij 2016 predviden en dogodek mesečno.