Koncerti za izven 2014/2015
LETNI KONCERT BIG BANDA KONSERVATORIJA MARIBOR
Cena vstopnice
Vstopnine ni!
Pošlji prijatelju

Koncert

sreda, 8. 04. 2015, ob 19:30,
Velika dvorana Narodnega doma, za IZVEN

Dirigent: Janez Vouk
Solist: Dejan Pečenko, klavir


BIG BAND na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor je pričel z delovanjem leta 1993 pod vodstvom Eduarda Holnthanerja. Sprva je orkester sodeloval na letnih koncertih Srednje glasbene in baletne šole Maribor, kasneje pa tudi na revijah orkestrov in raznih priložnostnih nastopih. Big band je pripravil tudi več samostojnih koncertov (Cankarjev dom, Narodni dom Maribor, Festival Lent, Festival glasbeni september, Evropski praznik glasbe v Ljubljani, Letni oder Ruše …). Na koncertih Big banda so sodelovali mnogi solisti, med njimi Darja Švajger, Dada Kladenik, Vesna Petković in drugi. Od leta 1997 ga vodi Janez Vouk.

V zadnjih letih se orkester loteva velikih projektov, med njimi koncert v Lutkovnem gledališču Maribor leta 2011, ko sta z orkestrom nastopila pevski zbor Konservatorija in mladinski pevski zbor Prve gimnazije Maribor.

Posebej za slavnostni koncert ob 20-letnici delovanja se je zbrala zasedba »All Stars« Big Band Konservatorija. Sestavljali so ga nekdanji člani orkestra, mnogi med njimi so danes uveljavljeni jazzovski glasbeniki.

www.konservatorij-maribor.si/umetniska-gimnazija/orkestri-in-zbor/big-band

Dejan Pečenko pianist in skladatelj je rojen v Mariboru. Deluje in živi tako v Sloveniji kakor v Avstriji, kjer je leta 1985 z odliko diplomiral na Visoki šoli za glasbo (Inštitut za jazz) v Gradcu ter prejel posebno nagrado Ministrstva za šolstvo in znanost Avstrije. Med leti 1985 – 1989 je ustvarjalno pot nadaljeval kot svobodni umetnik, jazz pianist in komponist. Sodeloval je s številnimi priznanimi tujimi in domačimi umetniki, snemal za radio in TV, z jazz zasedbami pa nastopal na številnih jazz festivalih in turnejah.