Jazz v Narodnem domu 2015/2016
LOLITA
Cena vstopnice
8,00-10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

četrtek, 10. 12. 2015, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma

Neža Trobec, glas; Primož Simončič, saksofoni; Lado Jakša, klaviature, saksofoni, klarinet; Matjaž Sekne, violina; Iztok Vidmar, bas; Uroš Srpčič, bobni


Lolita je ena izmed najstarejših delujočih skupin v Sloveniji. Nastala je leta 1987 kot trio od katerega sta v sedanji zasedbi še Primož Simončič in Iztok Vidmar. Izdali so številne albume, doživeli uspeh v teatru s predstavo Medved (Zijah Sokolović) in kot ena redkih slovenskih skupin nastopila tako na Drugi godbi kot na Jazz festivalu Ljubljana. Sami svojo glasbo imenujejo »HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie NuJazz kind«, kar do potankosti natančno opisuje sproščen in duhovit prelet med rockom, tradicionalni glasbami sveta in jazzovsko improvizacijo.

Po trinajstih albumih je letos izšel še  Uantauantauantanara, na katerem skupino slišimo kot sekstet z vokalom Neže Trobec v središču. Klaviature in pihala bo tudi na njihovem mariborskem nastopu igral legendarni Lado Jakša, ki je snemal z domala vsemi v zgodovini slovenske glasbe (Pankrti, Lačni Franz, Sedmina, Borghesia, Tomaž Pengov, Neca Falk, Jani Kovačič, Skakafci itd.).

www.ljudmila.org/lolita • www.gigmit.com/lolita • www.facebook.com/lolita.lj
Medijski pokrovitelj
Foto: S. Stone
Foto: D. Ster