Kekec 2011/12
M. Jesih: CESARJEVA NOVA OBLAČILA
Cena vstopnice
6,50 €
Pošlji prijatelju

1. predstava cikla »Kekec«

nedelja, 27. 11. 2011, ob 17:00,
Velika dvorana Narodnega doma, za red KEKEC

SLG Celje
Igrajo: Blaž Setnikar (Cesar), Zvone Agrež (Pošteni minister), Damjan M. Trbovc (Bistri minister), Igor Žužek (Dvorjan), Tanja Potočnik (Dama), Anica Kumer (Sleparka), Miro Podjed (Slepar), Branko Završan (Pevec)
Režiser: Boris Kobal


Scenograf: Branko Hojnik
Kostumograf: Alan Hranitelj
Avtor glasbe: Branko Rožman
Lektor: Jože Volk
Koreografinja: Tina Valentan
Asistentka scenografa: Urša Vidic

Po Andersenovi pravljici

Motiv o cesarjevih novih oblačilih je star že več kot 2000 let. Hans Christian Andersen ga je uporabil v pravljici Cesarjeva nova oblačila (1837), po njem pa ga je prevzel tudi Milan Jesih v istoimenski igri v verzni obliki, s podnaslovom Po Andersenovi pravljici. Jesih je motiv posodobil in igro za otroke aktualiziral do te mere, da je zanimiva tudi odraslemu občinstvu.
Nekoč je živel Cesar, ki so ga zanimale le lepe obleke, zato se je cele dneve preoblačil in pri krojačih naročal nova oblačila. Tako zelo je bil obseden z lepimi oblekami in preoblačenjem, da se ni zanimal ne za svojo vojsko, ne za svoje podanike, ne za hrano. Nekega dne pa v mesto prideta Slepar in Sleparka, ki izkoristita njegovo strast do lepih oblačil in dejstvo, da nihče noče izpasti neumen bedak, še najmanj pa Cesar.

Premiera 27. novembra 2010

http://www.slg-ce.si/

Po predstavi Kekčeve poustvarjalnice: otroške kreativne delavnice na temo predstave!
Zmajček