Jazz v Narodnem domu 2015/2016
MARKO ČRNČEC TRIO (USA, SLO)
Cena vstopnice
8,00-10,00 €
Pošlji prijatelju

Jazz v Narodnem domu

torek, 24. 05. 2016, ob 20:30,
Mali oder Narodnega doma, za IZVEN

Marko Črnčec, klavir, Fender Rhodes
Ricky Rodriguez, akustični in električni bas
Jonathan Barber, bobni


Marko Črnčec, ki se je iz rodnega Maribora nedavno preselil v New York, je eden najbolj priznanih slovenskih glasbenikov mlajše generacije. Tudi v mednarodnem prostoru je znan kot fenomenalen multi-instrumentalist, skladatelj, aranžer in producent, ki deluje na preseku več žanrov, zlasti v jazz in popularni glasbi. 

Njegov zadnji album »Devotion« se ponaša z odlično newyorško zasedbo, ki jo sestavljajo Mark Shim (saksofon), Chris Tordini (kontrabas) in Justin Brown (bobni). Izšel je pri Whirlwind Recordings, plodoviti ter priznani londonski založbi in bil pri enem največjih medijev jazzovske glasbe All About Jazz! izbran med 20 najboljših jazz izdaj leta 2014.

Pričujoča zasedba je svež odraz lova za kreativnim vzgonom v ZDA in prva, ki jo bo Črnčec predstavil v Sloveniji, odkar se je preselil v New York. V okviru te turneje bo skupina posnela tudi svoj prvi album. Basist Ricky Rodriguez in bobnar Jonathan Barber sodita med najbolj iskana imena mlade jazzovske scene in sta doslej igrala v zasedbah Kurta Ellinga, Erykah Badu, Johna Pattitucija, Stanleya Jordana in številnih drugih. 

www.markocrncec.com • www.facebook.com/RickyRodriguezmusic • jonathanbarbermusic.comMarko Črnčec
Ricky Rodriguez
Jonathan Barber