Komorni cikel 2014/2015
MARTIN BELIČ, flavta, IVAN FERČIČ, klavir
Cena vstopnice
8,00 - 14,00 €
Pošlji prijatelju

2. koncert Komornega cikla

sreda, 5. 11. 2014, ob 19:30,
dvorana Union, Maribor, za red KOMORNI CIKEL in IZVEN Koncertni list

Spored

»Virtuoso«
Giulio Briccialdi, George Enescu, Theobald Böhm, Otar Taktakišvili, Antonio Bazzini


Flavtist Martin Belič in pianist Ivan Ferčič izstopata v družbi najuspešnejših mariborskih glasbenikov mlajše generacije. Martin Belič je po diplomi na mariborski srednji glasbeni šoli študiral pri Ireni Grafenauer na Mozarteumu ter nato pri Michaelu Martinu Koflerju. V času študija je osvojil več pomembnih nagrad, nato pa se je začel uveljavljati kot orkestrski in solistični glasbenik. Deloval je v Dunajskem komornem orkestru in Simfoničnem orkestru Bavarskega radia, leta 2007 pa je postal 2. flavtist enega najboljših evropskih orkestrov, Münchenske filharmonije.

Ivan Ferčič je glasbeno izobraževanje prav tako začel v Mariboru in nato študij nadaljeval pri Tatjani Ognjanovič na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Udeležil se je mednarodnih klavirskih šol in že zgodaj pričel z rednimi solističnimi in komornoglasbenimi nastopi. V času šolanja se je udeležil nekaterih mednarodnih in večine državnih tekmovanj. Prejel je nekaj zlatih plaket, konec junija 2009 pa je v Pragi zastopal Slovenijo na prvem mednarodnem tekmovanju pianistov iz držav članic EU v organizaciji klavirskih pedagogov EPTA.

Tudi po zaključenem izobraževanju Martin Belič in Ivan Ferčič ohranjata radoveden glasbeni duh, ki ju žene k iskanju novih glasbenih svetov in navdihujočih novih partnerstev. O tem se bomo lahko prepričali na koncertu, ki ga bo zaznamoval žlahtni izbor virtuoznih skladb, v katerih osrednje mesto pripade flavti.Martin Belič (foto S. Brbre)
Ivan Ferčič